Павел Колев: Хубчев има пълна подкрепа да извърши реформа в клуба

Павел Колев: Хубчев има пълна подкрепа да извърши реформа в клуба

Novsport

30-05-2019, 13:13

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев изрази задоволството си от факта, че легендата от САЩ 94 Петър Хубчев е новият треньор на отбора. Той разкри и подробности около начина на ангажирането му, тъй като съвсем доскоро специалистът беше начело на националния отбор. 

"Аз лично се чувствам удовлетворен от факта, че този треньорски щаб може да бъде представен официално днес. Познавам всички добре, защото работих с тях две години и половина. Знам много добре какво е тяхното разбиране за футбола. Спокоен съм, че могат да отговорят на стандартите и целите, които сме поставили.

Това са хора, които наистина знаят колко е труден този път. Убеден съм също така за двама от тях, че знаят какво е Левски. Единият е израснал тук, а другият е печелил трофеи в един от най-славните периоди на този клуб. По-старите левскари могат да изброят от 1 до 11 състава, в който той участваше.

Приветствам ги с добре дошли, имат подкрепата на клуба и ще им бъде указано цялото съдействие да извършат реформата, за да могат футболистите да се чувстват комфортно със синята фланелка и всички да са наясно какво е да си футболист на Левски. Говоря и за поведението, което трябва да имат и извън терена", сподели Колев и разкри подробности около сагата с ангажирането му.

За първи път за това се заговори през март, но в крайна сметка официално беше обявено много по-късно. Той зае мястото на Георги Дерменджиев, който изкара само три месеца начело на тима от стадион "Георги Аспарухов".  

"Защо се налагаше до последно да отричаме, мисля, че е ясно на всички. Цяла Италия от шест месеца знае, че Лучано Спалети няма да е начело на Интер, но никой директор не е излязъл да го каже официално. С цялата разлика, която много добре осъзнавам между Серия А и Първа лига, бих постъпил по същия начин.

Когато аз дойдох на работа тук, Георги Дерменджиев беше треньор на Левски и аз съм работил ден и нощ по всичките му искания за промени и футболисти. Играчите, които той искаше, се озоваха в Левски, с някои изключения. Когато един треньор има договор с Левски, за мен това е достатъчен мотив да го браня. Това и направих. Няма друго обяснение.

Най-лошото нещо в тази ситуация беше да сринем авторитета на клуба и треньора на Левски. Това е истината, не е имало нищо скрито и тайно. Трудно ще ми е да ви кажа точна дата кога осъществихме първия контакт с Хубчев.

За първи път разговаряхме по телефона с него през март за възможността да застане начело след края на сезона, конкретни преговори не е имало, камоли контракт. Не беше ясно какво ще се случи, затова и до голяма степен се получи информационен вакуум и имаше толкова спекулации", заяви Колев.

Източник: Novsport

Последни новини