Паро за дербито: Постна продукция, особено от страна на ЦСКА

Паро за дербито: Постна продукция, особено от страна на ЦСКА

Novsport

30-09-2018, 10:02

„Тази постна продукция, особено от страна на ЦСКА, не може да се нарече дерби”, това заяви за „Тема спорт” легендата на „червените” Аспарух Никодимов след дербито вчера. 

„Това бе всичко друго, но не и голям мач. Червените бяха много слаби във всички линии. Явно е, че хората на терена не знаеха за какъв двубой става въпрос. Левски беше по-добър. Игра по-силно през първото полувреме. След почивката футбол нямаше, а само ритане и блъскане. И двата отбора не си подадоха повече от 3 паса.

Мисля, че съдията помогна малко на Левски. Не отсъди чиста дузпа в ситуацията, в която Горанов игра с ръка. Това в никакъв случай не бе удар отблизо, за да не се отсъди нарушение - тази топка отиваше към вратата. Освен това реферът набързо нашари играчи на ЦСКА с жълти картони, а за идентични положения сините не получаваха такива. Явно се стараеше да стресне ЦСКА в началото.

Как да коментираме тактиката след такава игра. Дали Ел Маестро е уцелил стартовия състав? Уцели нулата! Явно не вижда, че Тиаго не може да играе на левия фланг, но продължава да го слага там? Какво цели, не е разбираемо. Може би има модерни виждания, но резултатите се виждат. Малко от малко - в средата щеше да бъде по-полезен.

Освен това така наречените звезди в състава на червените не светеха. А точно този мач е моментът да се покажеш. Не визирам Мауридес. Момчето се бори много, взе доста топки, но нямаше на кого да ги подаде, когато Десподов и Тиаго са на по 30 метра от него. Нямаше човек до него, който да продължи атаката, и той бе изолиран. В средата на терена червените също бяха слаби. В центъра Левски взе много единоборства и се чувстваше комфортно”, каза легендата на ЦСКА.

„Лясков направи груба грешка при гола. Но на него трябва да му се обясни, че в тази зона не се поемат рискове. Навремето учехме, че в трудни ситуации топката се чисти - така гол няма да стане. Може да не е красиво, но е рационално. Той направи нещо недопустимо - взе топката от фланга и я занесе в най-опасната зона”, анализира Паро.

„Сега ще има хвалби за централните защитници на Левски Яблонски и Ейолфсон, но те не направиха почти нищо - борбени момчета, които не срещнаха заплаха и логично доминираха.

Най-класният футболист на терена безспорно бе Обертан - не заради гола. Действаше с лекота, виждаше и четеше играта, подаваше в празните пространства. Класата си личеше отдалеч. ЦСКА трябва да си вади изводи, защото загуби от Лудогорец и Левски, не победи и Ботев. Още е много далеч от истината”, завърши Никодимов.

Източник: Novsport

Последни новини