Пауло: Не сме оркестър, който свири само с една нота

Пауло: Не сме оркестър, който свири само с една нота

Novsport

16-06-2018, 11:27

Главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутори коментира представянето на тима в първата проверка с Марица Пд, спечелена с 11:0.

"Без значение кой е противникът в контролите, нашата цел е да вкараме идеите си за футбола, който искаме да приложим тук. Първо трябва да опозная по-добре всички налични футболисти. Трябва да се направи задълбочен анализ на техните качества и състоянието, в което са. И след това ще погледнем дали имаме или не нужда от нови футболисти. Няма да работим с трима защитници, а с четирима в линия. Но футболът е динамичен спорт. Няма да бъдем радикални и да работим само по един начин. Не сме оркестър, който свири само с една нота", каза специалистът от Бразилия, цитиран от „Тема спорт“.

За това къде вижда прилики и разлики между родината си и България той сподели:

"Не обичам сравненията. Всяка държава и народ са различни. Аз трябва да свикна с идентичността и да вкарам моите практически идеи във футбола. Като треньор не обичам да казвам неща предварително. Играчите се познават много добре. Отборът играе от доста време заедно и сега трябва да вкараме някои от нашите практики, за да имаме силен тим не само технически. Лудогорец няма силни и слаби страни, нужен ни е балансиран отбор и всички линии да играят еднакво силно. Уважавам всеки един футболист и го третирам по един и същи начин. В Австрия ще развиваме нашите технически и стратегически детайли и се надявам да направим добри контроли", завърши Аутори.

Източник: Novsport

Последни новини