Пинто: Чух странни неща за другия мач

Пинто: Чух странни неща за другия мач

Novsport

21-05-2019, 21:23

Полузащитникът на ЦСКА Рубен Пинто коментира победата във Вечното дерби.

„Ще се борим стъпка по стъпка до края. Победата беше много важна. Трябва да кажем голямо благодаря на феновете, този успех беше и за тях, защото те ни тласкат напред”, заяви Пинто.

„Знаехме какво трябва да правим. В някои мачове играем по-добре, в други – не толкова.  Най-важна е победата. Според мен не направихме силен мач, но спечелихме. Като пример за обратното, помня тук срещу Славия – играхме много добре, а загубихме. Най-важното е да печелиш.”

„Имахме проблеми през седмицата с някои контузии, но смятам всички за фокусирани спрямо голямата ни цел. Всички сме сплотени, това във футбола е много важно. Надявам се да запазим формата си, ще се борим докрай. През първото полувреме играхме горе-долу, не беше най-добрият ни мач. След почивката обаче ги надиграхме. Играхме повече с топката, искахме повече победата. Говорихме си помежду си: ако искаме победата, трябва да контролираме топката. Ако не го правим, няма как да стане. Поздравления за съотборниците ми – през първото за желанието, а през второто за по-добрата игра.”

„Ние не се интересувахме от другия мач. Дали ще победим Ботев във финалния кръг, дали Лудогорец ще се справи с Черно море – не мога да кажа. Чух странни неща за другия мач в Пловдив. Какви точно? Не знам. Аз съм играч, моята работа е да играя. Не съм гледал другата среща.”

„Някои от отборите са по-лежерно настроени вече. Ние няма какво да губим, но може да спечелим всичко. Можем да зарадваме себе си, семействата си и феновете. Напрежение? Напрежението е за хората, които не могат да изхранват семействата си, или тези, които са между живота и смъртта по болниците. Ние сме професионални футболисти. Без никакво напрежение трябва да се наслаждаваме на футбола”, добави Рубен Пинто.

Източник: Novsport

Последни новини