Пирин би арменци в първата си контрола в Турция

Пирин би арменци в първата си контрола в Турция

Novsport

30-01-2018, 19:46

Отборът на Пирин победи с 1:0 в първата си контрола на турска земя. "Орлетата" спечелиха минимално срещу арменския Пюник.

Двубоят бе доста оспорван, а и двата отбора имаха достатъчно положения за гол. Арменците бяха по-опасни през първата част, стигнаха и до греда в 34-ата минута. На няколко пъти техни играчи излизаха на стрелкови позиции.

Гол за "орлетата" пък бе отменен, след като Аймен Суда стреля от около 20 метра. Първото полувреме бе свирено от помощник треньора Стефан Гошев, който бе принуден да не зачете попадението, след като от щаба на арменците го оспориха.

Шотландецът Кайл Спенс, който е на проби в състава на Милен Радуканов, записа 45 минути и се понрави с няколко пробива по крилото. Благоевградчани играха на по-високи обороти през второто полувреме. Хендерсън стреля опасно от фаул в 53-та минута, а Паланков се размина с гол в получилия се корнер след това.

В 77-ата минута бе отсъдена дузпа за Пюник, която обаче арменците и пропуснаха. Петър Христов реши мача в 88-ата минута, след като засече идеално с глава отлично центриране на Манол Чапов за крайното 1:0.

Източник: Novsport