Поне 5-има от новите в ЦСКА дебютират в контролата днес

Поне 5-има от новите в ЦСКА дебютират в контролата днес

Novsport

18-06-2019, 08:08

ЦСКА ще изиграе първата си лятна контрола днес от 11:00 часа в Тетевен. Съперник ще е завършилият 8-и във Втора лига Локомотив Горна Оряховица.

Неофициален дебют за червените ще запишат поне 5 от 6-те нови попълнения, а е много възможно и всички да се появят в игра. На този етап клубът подписа с вратаря Бузато, левия бек Занев, офанзивните халфове Фабрини, Давидов и Кери и централния нападател Уот.

Участие ще вземат и португалците Тиаго и Пинто, които се присъединиха малко по-късно към подготовката. С отбора в момента не тренира единствено Кристиян Малинов, който беше национал и получи по-дълга почивка. Той ще започне подготовка директно на лагера в Австрия, като ще пропусне първата контрола там.

Треньорският екип в лицето на Петрович, Митов и Пенев ще използва коренно различни състави в двете полувремена, като с отбора се готвят достатъчно състезатели за целта. Част от младоците също ще получат шанс, като сред трениращите са вратарите Петър Петров и Илия Шаламанов и офанзивните играчи Иван Митрев, Митко Митков и Мартин Смоленски.

На терена се очаква да се завърне и капитанът Николай Бодуров. Той пропусна последните 4 мача от миналия сезон заради травма, но вече е по-добре и се готви наравно с отбора.

Състоянието на Бодуров обаче се следи внимателно, за да не се рискува излишно. ЦСКА тренираше двуразово в Тетевен от 10 юни насам, а заниманията се водят основно от Люпко Петрович, който има тежката дума в треньорския щаб. След двубоя днес тимът се прибира в София, след което е в почивка на 19-и, а в четвъртък лети за втория лагер в Австрия.

ЦСКА стартира летните си контроли в Тетевен през 2015 и 2016 г. И в двата случая армейците играеха срещу Спартак Плевен и загубиха с 0:1. Преди 4 години червените се готвеха за сезон в Трета лига. Преди 12 месеца първият спа-ринг на тима бе с Етър, който гостува в Панчарево, а през 2017-а ЦСКА стартира с мачовете директно в Австрия.

Източник: Novsport

Последни новини