Последен шанс за Пирин да избегне баражите за спасение

Последен шанс за Пирин да избегне баражите за спасение

Novsport

13-04-2018, 07:56

Пирин Благоевград приема днес от 20:00 часа Славия в изключително важен мач.

При успех орлетата ще запазят живи шансовете си да избегнат участие в баражите за оцеляване в елита. След победата над Витоша Бистрица в последния кръг Пирин се доближи само на 2 точки от втория в група А Черно море и на 5 от столичани. Поражение днес и при очаквания успех на варненци над аутсайдера Витоша почти сигурно ще означава, че орлетата ще участват в битка за оцеляване, а не в такава за седмото място.

Във вторник от 17:30 ч. пиринци играят отново у дома срещу Черно море, а следващата неделя посрещат Витоша Бистрица, отново в 17:30 ч. Така на орлетата се събират три поредни двубоя на стадион "Христо Ботев".

В групата на Пирин е много вероятно да попаднат няколко момчета от набор 2003, които успяха да впечатлят треньорския щаб през седмицата.

"Имаме малко проблеми - с Петър Христов и Тодор Паланков, но ще вземем 19 души на лагер и който е готов, ще влезе в игра", каза Милен Радуканов.

Очаква се Чапов отново да е десен бек, както с Витоша. След изтърпени наказания се завръщат Сандев и Попев. Твърдо аут до края на сезона е контузеният Башлиев.

В същото време Славия гостува на Пирин с амбицията да затвърди лидерската си позиция в група А на втората осмица. Белите обаче ще трябва да се борят с една от слабостите си през сезона - гостуванията. Столичани са с една победа от последните девет визити. Общо победите навън са три. Отделно орлетата не спечелиха и последните си две гостувания на стадион "Христо Ботев" - реми 0:0 и тежка загуба с 0:4.

Наставникът на белите Златомир Загорчич има да решава сериозни кадрови проблеми. Наказан е левият бек Омар Абуд, който в мача за купата с Ботев получи пети жълт картон. От групата пак отпадна контузеният нападател Милчо Ангелов. Твърдо аут е друг травмиран - Мартинов. Контузен е и Сашо Александров. Така централният защитник Костадин Велков отново ще действа като десен бек, а на мястото на Абуд ще започне младият Буров.

"Чака ни здрав мач. Трябва да подходим отговорно и да се раздадем на сто процента. Само тогава ще знаем, че може да спечелим. Имаме своите проблеми, но излизаме за победа. Съперникът е много корав и непредвидим", сподели Златомир Загорчич.

Източник: Novsport

Последни новини