Постно дерби за 70 години ЦСКА - 0:0 (СНИМКИ)

Постно дерби за 70 години ЦСКА - 0:0 (СНИМКИ)

Novsport

05-05-2018, 21:57

ЦСКА завърши наравно 0:0 срещу Лудогорец в дългоочаквания мач от 33-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата на Националния стадион "Васил Левски" бе очаквана с огромен интерес, тъй като тя беше перфектния завършек за празненствата на "армейците" по случай 70-годишния им юбилей. 

Срещата в София започна добре за домакините, които още в 3-та минута застрашиха Броун с центриране на Тиаго в наказателното поле на Лудогорец, а в 7-та Манолев стреля от дистанция. 

Разградчани отговориха с шут от разстояния на Кампаняро, който също прелетя покрай целта, а в 14-та Малинов пусна хубав успореден пас, но нямаше негов съотборник в малкия пеналт, който да засече. 

Две минути преди почивката пък Швиерчок получи в наказателното поле и с хубаво обръщане стреля в близкия ъгъл на Черниаускас, който докосна топката, а тя се отби и от гредата след това. 

След почивката ЦСКА отново показа по-добра игра като в 47-та Бланко се откъсна зад защитата на Лудогорец, но Никола Попов свири игра с ръка на нападателя малко преди това. В 54-та пък Десподов направи отличен пробив към наказателното поле на Лудогорец, но бе спрян в последния момент от Пластун. 

В 71-та минута дойде и най-опасното положение пред Броун, след като Манолев проби отдясно и намери непокрития Десподов в наказателното поле, който пък стреля без подготовка, но топката се отби от страничния стълб на разградчани. 

До края на срещата и двата отбора не успяха да застрашат по-сериозно съперниковите вратари, тъй като изхабиха доста физически сили и така първият и вторият в класирането поделиха по точка след последния съдийски сигнал на Никола Попов. Така Лудоогрец е вече с 85 пункта, докато ЦСКА е на 13 зад тях с 52. 

Източник: Novsport

Последни новини