Представиха книгата "Гунди, какъвто не го познавате!"

Представиха книгата

Novsport

04-05-2018, 22:49

 а стадион "Георги Аспарухов" беше представена книгата "Гунди, какъвто не го познавате!" Това е заглавието на уникална биографична книга за футболната легенда на Левски и България Георги Аспарухов.

"Гунди щеше да навърши 75 години на 4 май 2018 г., ако Бог не го бе прибрал толкова рано в небесния отбор на звездите - пишат авторите. - Годишнината от неговото рождение е поводът в тази книга да бъдат събрани 28 истории за големия нападател."

Точно колкото са годините, които Аспарухов бе на този свят. Внимателно са подбрани 28 уникални авторски снимки на големия майстор в спортната фотография Петър Спасов, предоставени лично от него за изданието. Много интересни са разказите на братовчеда на Гунди, с които са израснали в Редута като деца. Освен това става ясно, че певицата Йорданка Христова, изпълнител на химна на ЦСКА, е братовчедка на легендарната деветка.

Историите, които ще прочетете, са събрани от авторите Елица Младенова, Георги Иванов, Добромир Добрев и Кристиан Иванов през техния журналистически път. Лични срещи с най-близките хора на Аспарухов ще го разкрият пред вас в светлина, в каквато не сте го виждали. Ще прочетете емоционален пролог от жената до него - Лита, написан специално за юбилейното издание.

Източник: Novsport

Последни новини