Приказката за Ботев (Вр) продължава! "Зелените" минаха и през Септември

Приказката за Ботев (Вр) продължава!

Novsport

02-12-2018, 14:20

Ботев Враца се наложи с 4:1 над гостуващия Септември в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. Валери Божинов даде тон за головата фиеста, а Бенга си втара автогол за 2:0 в 28-ата. Крис Гади вкара красив гол в края на полувремето, намаляйки пасива на Септември. На почивката Божинов бе заменен заради контузия, но врачани показаха, че могат да бележат и без звездата си. Даниел Генов направи феноменално изпълнение в 56-ата, а Емил Стоев оформи крайния резултат в 78-ата.

Срещата започна на високи обороти, а още в третата минута гостите можеха да поведат. Фабиано Алвеш пусна за Гади, който му върна паса и последва удар по земя на бразилеца, но топката срещна левия страничен стълб.

Домакините отвърнаха бързо и в следващата минута Емил Стоев отправи силен удар, но покрай целта.

Динамиката се запази, въпреки тежкия терен. В 8-ата Байду подаде на Алвеш, който от чиста позиция не успя да уцели рамката на вратата.

Добра възможност за домакините се откри в 14-ата, когато след центриране от фаул топката бе свалена към непокрития Даниел Генов, но на метър от точката за дузпа футболистът на Ботев стреля силно над вратата.

Последваха силни минути за врачани, както и две страхотни намеси на Янко Георгиев, запазвайки мрежата си суха. В 23-ата Емил Стоев получи в пеналта на Септември, не успя да овладее добре и се наложи да се върне крачка назад, но отправи много опасен удар, който Георгиев успя да отрази като по чудо.

Две по-късно след центриране отляво Валери Божинов засече с глава и пак стражът на Септември показа страхотен рефлекс и изби.

Офанзивата на врачани даде резултат в 26-ата минута. Даниел Генов центрира отляво, а Валери Божинов засече от няколко метра, като този път Янко Георгиев нямаше какво да направи.

Шокът стана още по-голям за столичани в 28-ата, коагто си отбелязаха автогол. Красимир Костов прати силно в половината на Септември, където Бенга опита да изчисти, но топката се отби в тялото на Глишик, отклони се покрай излезлия вратар и влетя в мрежата за втори път.

Малко преди почивката гостите намалиха изоставането. Асен Чандъров се пребори за топката, след което Крис Гади в движение завърши атаката с неспасяем диагонален удар за 1:2.

На полувремето Валери Божинов бе заменен заради контузия, което обаче не намали офанзивната мощ на домакините.

Юлиан Ненов пробва удар от малък ъгъл в 52-ата, който вратарят парира.

В 56-ата Даниел Генов вкара брилянтен гол, който е и първият му с екипа на Ботев Враца. Генов получи на левия фланг и шутира по диагонала, топката срещна левия страничен стълб и се оплете в мрежата.

В средата на второто полувреме Чандъров и Апостолов се сблъскаха и напрежението ескалира, при което двамата си удариха главите, след което театрално се строполиха на земята. Реферът Никола Попов прецени, че и двамата заслужават червен картон и отборите продължиха с намален състав.

В 78-ата Ненов организира нова атака на домакините, която Васе продължи с остро центриране в пеналта. Вратарят боксира, но топката попадна в Емил Стоев, който нямаше проблем да прати в опразнената врата за крайното 4:1.

Ботев Враца - Септември 4:1

1:0 Валери Божинов (26`)

2:0 Бенга (28`-автогол)

2:1 Крис Гади (42`)

3:1 Даниел Генов (56`)

4:1 Емил Стоев (78`)

Стартови състави:

Ботев Враца: 33. Красимир Костов, 11. Андреас Васев, 37. Венцислав Керчев, 18. Илия Миланов, 26. Мариян Иванов, 7. Георги Вълчев, 88. Йордан Апостолов, 71. Емил Стоев, 94. Юлиян Ненов, 14. Даниел Генов, 86. Валери Божинов

Септември: 21. Янко Георгиев, 6. Александру Бенга, 16. Стилиян Николов, 25. Иван Стоянов, 23. Дарко Глишик, 8. Борис Галчев, 26. Фабиано, 10. Асен Чандъров, 13. Здравко Димитров, 20. Ишмаел Байду, 19. Крис Гади

Източник: Novsport