Приказката на Етър продължава, тимът ще атакува Лига Европа

Приказката на Етър продължава, тимът ще атакува Лига Европа

Novsport

10-05-2019, 19:09

Етър спечели с 1:0 реванша с Локомотив Пловдив от плейофите на 7-ото място и ще се бори за участие на бара за Лига Европа. Тимът на Красимир Балъков имаше аванс от 2:0 след първия мач. Голът вкара Крум Стоянов в 63-ата минута. По този начин търновци се класират на за финал в баража за 7-ото място срещу Славия или Ботев Враца, а победителят ще се изправи срещу третия в първенството за място в Лига Европа.

В 14-ата минута опасен удар на Георги Сърмов премина покрай десния страничен стълб на вратата зад Илко Пиргов. Локо (Пд) отговори с удар на Умарбаев, който също излезе в аут. 

В 27-ата минута на Сърмов стреля към вратата на Пиргов от границата на наказателното поле, но неточно. В 40-ата Крум Стоянов също пробва късмета си, но ударът му срещна крак на негов съотборник и излезе в аут.

В самото начало на второто полувреме Локомотив можеше да поведе в резултата. Топката беше върната към Христо Иванов, но мина под крака му. Иванов все пак успя да я настигне на самата голлиния. В 52-ата минута Венцислав Василев стреля в аут.

Грешка на Лукас Масоеро доведе до гол за Етър. В 63-ата минута той се опита да изчисти топката, но сбърка и Крум Стоянов вкара топката във вратата на Илко Пиргов. В 70-ата минута стражът на "смърфовете" направи феноменално спасяване при удар на Румен Руменов.

От малък ъгъл Анте Аралица не успя да отбележи в 83-ата минута. Нападателят бе намерен зад гърба на защитата на Етър, но топката му избяга встрани и хърватинът не успя да насочи удара си в очертанията на вратата.

Източник: Novsport

Последни новини