Проблеми за Славия преди битката за връщане в топ 6

Проблеми за Славия преди битката за връщане в топ 6

Novsport

01-10-2018, 08:39

Днес Славия ще има възможност да се върне в първата шестица на класирането. Белите ще го сторят, ако победят Ботев Враца. Двубоят е от 20:00 часа на националния стадион и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Треньорът на столичани Златомир Загорчич има проблеми по окомплектоването на състава. Най-големи грижи му създава левият фланг - с травми са бекът Димитър Велковски и крилото Стефан Ашковски. Първият най-вероятно ще стисне зъби и ще излезе срещу новака в Първа лига.

Състоянието на македонското крило обаче е по-сериозно. Той има травма в бедрото и няма да е на разположение на Загорчич. Наставникът на столичани получи и добри новини преди дербито.

Вратарите Антонис Стергиакис и Емануале Джерия започнаха да тренират пълноценно. Въпреки това се очаква на вратата на Славия да е капитанът Георги Петков. Той пази и през седмицата при гостуването на Пирин за Купата на България, спечелено с 2:0.

Пред Загорчич има дилема - дали да пусне Галин Иванов зад нападателя или по левия фланг. Ако се спре на първия вариант, то по крилото ще атакува Момчил Цветанов.

Славия влиза в двубоя в добра форма. В Първа лига тимът не познава поражението вече в пет мача - 2 победи - с 2:0 над Дунав и 2:1 над Черно море, и три нулеви равенства.

Новакът в елита Ботев Враца ще излезе на националния стадион в опит да прекъсне серията си без успех. Тимът не е печелил от 18 август, когато надви с 2:0 Етър. След това в първенството възпитаниците на Сашо Ангелов записаха две поражения - с 0:4 от Берое и 0:2 от ЦСКА, и стигнаха до две равенства - 0:0 с Локо Пд и 1:1 с Витоша Бистрица.

За Купата на България тимът бе елиминиран от Черноморец Балчик - 0:1.

Единственият гол в тези срещи бе реализиран от Валери Божинов, който си вкара автогол срещу ЦСКА. Срещу белите нападателят ще иска да се докаже. Докато носеше фланелката на Левски, той не е вкарвал на тима от "Овча купел" - има един мач срещу тях, който завърши 2:2 на „Герена".

Източник: Novsport

Последни новини