Пуснаха допълнителни билети за финала Славия - Левски

Пуснаха допълнителни билети за финала Славия - Левски

Novsport

30-04-2018, 12:50

Ръководството на Професионалната футболна лига пусна допълнителни билети за Сектор "В" и Сектор "А" за предстоящия финал в Купата на България между Славия и Левски на 9 май.

Поради огромния интерес на "сините" фенове, които изпаднаха в еуфория след отстраняването на ЦСКА с общ резултат 4:2, билетите за привържениците на 26-кратните шампиони за местата, дадени в Сектор "А" и Сектор "В", свършиха. От ПФЛ обаче не бяха пуснали първите три реда в продажба, тъй като местата не са най-комфортните предвид оградата пред пистата на стадион "Васил Левски". 

Големият интерес предизвика ръководството на ПФЛ да пусне в продажба тази сутрин още около 600 билета за Сектор "В", които се намират само на първите три реда, а феновете веднага започнаха да ги разкупуват. Освен това около 50 билета от първите два реда на един от блоковете на Сектор "А" също се появиха в продажба, но свършиха за минути. 

На този етап близо 18 000 зрители вече имат билети за мача, като ръководството на Славия все още не е обявило как вървят продажбите сред феновете на "белите".

От днес до 8 май билети за финала ще се продават на касите пред сектор "А" на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" от 10.00 ч. до 19.00 ч., включително и през почивните дни. Касите на ул. Гурко също ще работят от днес до 8 май от 10.00 ч. до 19.00 ч., включително и през почивните дни.

Интересното е, че десет дни преди мача феновете на Левски вече изкупиха повече билети, отколкото бяха зрителите на Ботев (Пловдив) и Лудогорец (2:1) преди година в битката за трофея, когато пристигнаха близо 10 000 бултраси.

Ентусиазираните привърженици на "сините" дори вече имат повече билети, отколкото за последния финал на тима в Бургас през 2015 година, когато изкупиха почти 16 000 билети и препълниха "Лазур", но тимът отстъпи с 1:2 на Черно море. Тогава левскарите поставиха рекорд в България за гостуваща агитка на мач между два родни тима.

Феновете на Левски, които се надяват най-накрая клубът да спечели трофей след девет годишна пауза, дори са мотивирани да подобрят рекорда на ЦСКА за най-посетен роден мач през този век. 33 000 "армейци" пристигнаха на "Васил Левски", за да помогнат на любимците си да спечелят купата във финала през 2015 година срещу Монтана (1:0), когато "червените" триумфираха със своята 20-та.

Цени на билетите за финала между Левски и Славия на 9 май:

Сектор "А", ВИП – 100 лв.

Сектор "А", ложи 3, 4, 5, 6 и 7 – 30 лв.

Сектор "А" – 20 лв.

Сектор "В" – 15 лв.

Сектор "Б"  – 10 лв.

Източник: Novsport

Последни новини