ПЪРВО В NOVSPORT: Съставите за Локомотив Пловдив – Етър

ПЪРВО В NOVSPORT: Съставите за Локомотив Пловдив – Етър

Novsport

07-05-2019, 18:22

Етър е отборът от втората осмица на Първа лига, играещ най-привлекателен футбол.

Преди година „виолетовите“ трепереха за кожите си в елита, а днес мечтаят за квота за Лига Европа.

Първата крачка за превръщането на тази мечта в реалност е днес от 19:30 часа, когато „болярите“ гостуват на Локомотив в Пловдив.

Реваншът е три дни по-късно, а в досегашните две срещи между двата тима Етър не допусна попадение - 0:0 на "Лаута" и 2:0 на "Ивайло". 

Точно Локомотив обаче отстрани хората на Красимир Балъков от турнира за Купата - 1:1, и отпадане с дузпи във Велико Търново на четвъртфиналите. 

Сега пак предстоят елиминационни двубои, но този път те ще са два. Виолетовите са жадни за реванш. Освен това играчите ще имат и допълнителен повод за продължаване напред към баража за Лига Европа. Те ще искат да изпратят предводителя си Красимир Балъков като победител. След отличната работа начело на родния Етър специалистът ще поеме селекционерския пост на националния отбор. Очаква се до дни той да бъде обявен за човека, който ще наследи подалия оставка Петър Хубчев.

Баражът за Лига Европа срещу третия в класирането е на 28 май, а лагерът на националите започва на 2 юни. 

Дотогава обаче има време - днес и на 10 май всички сили на Балъков и момчетата му са насочени към сблъсъците с Локо. 

Пловдивчани приемат Етър в битка по пътя към седмото място в класирането, което дава право на бараж за Лига Европа. До подобна виза за континенталната сцена стъпките са цели пет, но железничарите имат доста по-пряк път - през Купата на България. В битката за трофея черно-белите ще срещнат Ботев Пд на 15 май. Дотогава обаче има да се изиграят двата сблъсъка с великотърновци. 

В тях възпитаниците на Бруно Акрапович нямат право на раздвояване. Защото както държат два билета с европейска дестинация, така след малко повече от седмица може да се окаже, че нито един от тях не е валиден.

Ясно е, че Етър няма да изневери на стила си и ще опита да вкара на "Лаута", за да си направи по-лесен реванша в петък. 

Гостите обаче са нащрек, защото домакините са майстори при "убиването на темпото" и реализирането от статични положения.

Мачът Локомотив Пловдив – Етър е пряко в ефира на Диема спорт, а посетителите на Novsport.com могат да го следят на живо тук и да го гледат на живо тук.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 71. Мартин Луков, 20. Милош Петрович, 5. Асен Георгиев, 15. Димитър Везалов, 50. Йосип Томашевич, 10. Парвиз Умарбаев, 13. Един Бахтич, 9. Бирсент Карагарен, 14. Димитър Илиев (к), 34. Игор Банович, 77. Анте Аралица;

Треньор: Бруно Акрапович;

ЕТЪР: 1. Христо Иванов, 84. Здравко Запрянов, 21. Венцислав Василев, 16. Пламен Гълъбов, 25. Крум Стоянов, 5. Георги Сърмов (к), 8. Румен Руменов, 22. Никола Колев, 11. Даниел Младенов, 10. Велко Батрович, 88. Флорент Боджадж;

Треньор: Красимир Балъков.

Източник: Novsport

Последни новини