РАВНОСМЕТКА СЛЕД ФИНАЛА: 40 арестувани

РАВНОСМЕТКА СЛЕД ФИНАЛА: 40 арестувани

Novsport

16-05-2019, 20:20

40 души са задържани преди и по време на снощния финал за Купата на България. Най-много хора - 19, бяха закопчани, след сбиване между две футболни агитки.

84-годишният Иван е бил на разходка със съпругата си на „Орлов мост”, преди да се озове в линейка да бъде откаран по спешност в болница. Той не желае да застане пред камерата от страх да не го нападнат отново, но разказо какво точно се е случило.

"Минават двама пловдивчани, с фланелки, на които пише „Ботев”. И в това време на стадиона се скандира нещо. Аз чувам „рибари, рибари”, да се скандира на футболен мач рибари няма смисъл. И тогава минават двама към 25-годишни. И аз питах „Извинявайте, бихте ли ми казали какво се скандира”. Той не ми отвърна. Направи 10 метра пред нас, обърна се и се затича към мен и ме блъсна. И от това блъскане тука на три места ми е счупено", връща се назад Иван Велчев.

Той е бил нападнат от 38-годишен мъж.

"Манол Лулов се казва. Той е обвинен за това, че е причинил средна телесна повреда на възрастен човек”, заяви Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура.

Пострадалият възрастен мъж не иска да знае нищо за нападателя си.

"Страх ни е от репресии. Ще вземат да се домъкнат да ни пребият, да ни пречукат”, заявява Велчев.

Утре Иван ще бъде опериран.

"Установи се, че има фрактура на проксималния край на раменната кост, която е с разместване и има необходимост от оперативно лечение", заяви д-р Манолов, ортопед в УМБАЛ „Св. Анна”.

Освен нападателя Манол, в събота Софийският районен съд ще гледа мерките за неотклонение на още двама души за хулиганство. Единият от тях няма навършени 18 години.

„Те са се срещнали около зоната на фен клуба на Левски с привърженици на Ботев, съблекли са тениските на три от тези лица, блъснали са ги на земята и са започнали да им нанасят удари с ръце и с крака”, заяви Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура.

Останалите задържани вече са на свобода. 17 от тях са били глобени. Петима са попаднали в ареста за притежание на марихуана. Количеството обаче било малко и няма да бъдат съдени.

Източник: Novsport

Последни новини