Ради Василев: Мач с ЦСКА е празник за града и привилегия за нас играчите

Ради Василев: Мач с ЦСКА е празник за града и привилегия за нас играчите

Novsport

04-12-2019, 17:14

Нападателят на Арда Кърджали Радослав Василев даде интервю за Гонг преди срещата с ЦСКА за Купата на България. Таранът сподели впечатленията си след близо половин година престой в редиците на кърджалийци и вълнението си преди мачът с ЦСКА за националната купа. Василев не подмина и темата за шансовете на националната ни гарнитура за класиране на Евро 2020.

- Здравей, Ради! Вече близо половин година си в редиците на Арда след трансфера си през лятото. Как оценяваш престоя си до момента?

- До момента всичко е наред. Аз се чувствам добре и се адаптирах бързо. Изграждаме добър отбор. Бяхме с чисто нов състав през лятото. Все още сме в процес на изграждане и мисля, че се справяме все по-добре.

- Какво беше основното нещо, с което клубът те спечели, за да се присъединиш към техните редици?

- Още като пристигнах казах, че амбициите на клуба, чудесната организация и желанието за професионална работа ме спечели. Това са основните неща.

- Как оценяваш сезона си индивидуално и този на Арда колективно до момента през кампанията?

- Смятам, че се представяме добре. Има какво да се желае като игра, но като класиране се справяме много добре с оглед на това, че сме новаци. Борим се за челната шестица. Нямаме поставени конкретни цели, така че гледаме мач за мач.

- Предстои голямо изпитание, но и голяма възможност пред теб и съотборниците ти – домакинството на ЦСКА за Купата на България. Колко големи са вашите амбиции в този турнир?

- За нас Купата на България е бонус, мач с ЦСКА е празник за града и привилегия за нас играчите. Не говорим за цели, а се наслаждаваме на всеки един мач и се надявам да продължим напред и да видим докъде може да стигнем.

- Да поговорим и за темата за националния ни отбор. Как оценяваш шансовете ни да се класираме на европейско първенство, след като вече излезе жребият за плейофите?

- Жребият беше добър за нас, с оглед на другите опции. Имаме възможност за класиране. Ще е тежко, но това е добър жребий и е реалистична целта.

- Самият ти имаше сериозно участие в доброто ни представяне по време на „Лигата на Нациите“, след като вкара победният гол срещу Норвегия за победата с 1:0 в София. Каква беше емоцията в онзи момент?

- Лично за мен емоцията беше голяма. Беше сбъдната мечта, емоцията беше голяма и се радвам, че съм допринесъл с нещо за възможността за класиране. Страхотна беше емоцията наистина.

- Смяташ ли, че ще бъдеш сред извиканите от селекционера Георги Дерменджиев играчи за решителната битка с Унгария?

- Старая се да играя добре и да си подобрявам формата. Ако селекционерът сметне, че ще съм подходящ, то ще бъда извикан. Придържам се към моите цели, другото ще се види с времето.

- И един финален въпрос. Стремиш ли се към излизане в Европа след края на престоя си в Арда?

- Стремежът ми е да се развивам като играч и да показвам добри игри. Ако успея, то всичко ще дойде от само себе си. Както повиквателна за националния отбор, така и трансферът в чужбина. Стремя се единствено да следвам своите идеали.

Източник: Novsport

Последни новини