Радуканов: Нямахме друг избор освен да играем прибрано

Радуканов: Нямахме друг избор освен да играем прибрано

Novsport

28-04-2018, 22:36

 Треньорът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов не бе твърде разочарован след загубата от Славия (1:2). Той имаше доста кадрови проблеми за този двубой и трябваше да разчита на много млади играчи. Вече е ясно, че “Орлетата” ще играят в мача за оцеляване срещу Етър, като наставникът заяви, че в този сблъсък ще разчита основно на пиринския дух.

“Поздравявам Славия с победата. Също и нашите футболисти за себераздването, най-вече Костадинов и Попев, които от доста години са в Благоевград и се налага да изпадат в такива ситуации. Те са мъжки момчета, които показват какво е футболът. Днес някои играчи направиха дебют, почти никой не игра на своя пост, но такава е ситуацията и се наложи така да процедираме. Създадохме 4-5 ситуации, но видяхте в защита какво се случва. Траянов се наложи да е десен бек, което не е неговата позиция”, заяви Радуканов.

“С тези момчета нямах друг избор освен да играем по-прибрано. Решихме да действаме по този начин и можеше и да издържим. Нормално бе да има и грешки при тези млади момчета, няма от какво да съм недоволен, но има още да растат. Озадачен съм, че в такъв спокоен мач бяха толкова притеснени. Футбол със страх не се играе. Всичко падна на гърба на по-опитните, но те се справиха и аз съм доволен”, каза още наставникът.

Той похвали специално Конър Хендерсън и Флорент Боджадж, които изработиха почетното попадение за гостите в края.

“Радвам се за тези момчета. Привлякохме ги в нашия отбор и не сме сбъркали. Чужденци да играят по този начин в тази обстановка, заслужават само адмирации. Те показват как трябва да играят българските футболисти. Идват от Англия и винаги се раздават на максимум. Така трябва да подхождат всички”, допълни още специалистът.

“Обстановката при нас е трудна, защото ни липсват качествени играчи като бройка. Имаме 10 титуляри и 6 юноши. Даваме максимума и се опитваме да работим. Ръководството също се опитва да прави каквото може. Има забавяне на преми и това оказва негативно влияние, но за мен играчите са герои и ще направим всичко възможно да изпълним поставената цел. Затова казвам, че няма от какво да съм недоволен, както и никой в Благоевград не може да има претенции към тези футболисти”, сподели още Радуканов.

Накрая той каза мнението си и за предстоящия бараж с Етър за оставане в елита. “Ще се противопоставим на Етър с пиринския дух, само това ни остана. В техния отбор на всеки пост имат добри футболисти, имат и добър треньор, доста ще ни е трудно, но ние ще се борим до последно. Всеки, който играе с Пирин, ще му е трудно”, завърши специалистът.

Източник: Novsport

Последни новини