С човек по-малко, Локо (Пд) взе първа победа при Акрапович

С човек по-малко, Локо (Пд) взе първа победа при Акрапович

Novsport

18-02-2018, 14:17

Локомотив (Пловдив) започна пролетния дял от шампионата на Първа лига с победа. „Смърфовете” се наложиха като домакини на Пирин с 1:0. Победителите трябваше да задържат трите точки с човек по-малко, след като в 81-ата минута Буна получи червен картон. Това бе дебютен успех за Бруно Акрапович начело на пловдивчани, след като до този момент бе записал 3 равенства и 3 загуби.

Поради наказание на Локомотив, двубоят се игра при закрити врата. На трибуните на стадиона в парк „Лаута” пък бе националният селекционер Петър Хубчев.

Първото полувреме започна доста скучновато, без каквито и да било опасности пред двете врати. Локомотив владееше инициативата, докато гостите разчитаха на контри. В 25-ата минута домакините можеха да поведат. Везалов засече с глава центрирането на Велковски, но топката премина над напречната греда. Все пак, 240 секунди по-късно „черно-белите” откриха резултата. Веселин Марчев нахлу в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията. Димо Бакалов пък от непосредствена близост не сгреши за 1:0. В 41-ата минута Локо (Пд) по чудо не удвои аванса си. Аралица осъществи чудесен пробив, излезе сам срещу вратаря, но Георгиев спаси удара му. До края на полувремето Рениа стреля от дистанция, но право в ръцете на Пиргов.

Втората част започна като първата – натиск на Локомотив и нищо опасно пред двете врати. В 57-ата минута Асен Георгие усука много неприятно коляното си и бе заменен от Стивън Езе. Между 61-ата и 64-ата минута съперниците си размениха по един много опасен удар чрез Парвиз Умарбаев и Тодор Паланков. И в двата случая обаче топката премина до гредата. В 81-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след изключително глупава постъпка на Буна. Той попречи на вратаря на Пирин да изрита топката от ръка. За провинението си получи втори жълт и съответно червен картон. Във втората минута от даденото продължение Пирин по чудо не изравни. Георги Георгиев засече с глава центриране от корнер, но Пиргов спаси пред голлинията

Източник: Novsport

Последни новини