Сашо Ангелов знае болярските тайни

Сашо Ангелов знае болярските тайни

Novsport

18-08-2018, 08:26

Днес от 21:00 часа на стадион "Огоста" в Монтана Ботев Враца приема Етър в двубой от петия кръг на Първа лига. Домакините вдигнаха глава, след като в предишния си двубой постигнаха първата си победа в елита - надвиха с 2:1 Септември в София. Днес те ще преследват втори пореден успех, пише "Тема спорт". Треньорът им Сашо Ангелов, който е бивш наставник на болярите, познава отлично какво да очаква от противника. Той посочи, че ще стане здрав сблъсък, а гостите ще подходят защитно.

"Наблюдавах Етър, изключително затворен и корав отбор. Опасен отбор, ако малко се отворим. Чака ни тежък мач, но можем да го спечелим. Отдавна съм отминал тези сантименти. Това, че живея във Велико Търново, няма нищо лошо, но във Враца ми плащат и там работя. Ако мога, ще ги победя", заяви Сашо Ангелов пред dnes.bg. През Етър са минали и двама от футболистите му Йордан Апостолов и Мариян Иванов.

Главният мениджър на виолетовите Красимир Балъков ще може да използва нов вратар за мача - Анатолий Господинов бе картотекиран за гостуването на Ботев Враца. Жълтата карта на стража, който преди седмица подписа договор с болярите, пристигна от Полша. За последно бившият вратар на ЦСКА игра в полския Хробри (Глогов), с който разтрогна през лятото. Господинов попадна в групата за сблъсъка в Монтана. В Етър той ще носи фланелка с № 13.

Балъков обаче има главоболия около окомплектоването на отбраната. Той няма да може да ползва централните защитници Яни Пехливанов и Венци Василев. За първия е ясно, че е аут до зимата, а Василев още не е готов за игра. Все пак след наказание се завръща Иван Скерлев. Очаква се той да си партнира с Артьом Артюнин.

Първи гол и първи точки ще търсят етърци този сезон на чужд терен. Далеч от "Ивайло" те отстъпиха с 0:1 на Лудогорец и с 0:2 на Ботев Пловдив. Във Велико Търново активът им е коренно различен - в последните си седем мача нямат загуба и записаха 5 победи и 2 ремита.

Източник: Novsport

Последни новини