Светослав Дяков: Важен мач, но не е решаващ

Светослав Дяков: Важен мач, но не е решаващ

Novsport

18-10-2018, 18:20

Важен мач, но не е решаващ, обяви капитанът на Лудогорец Светослав Дяков по повод дербито от Първа лига срещу Левски. Двата тима заемат първо и второ място в класирането.

"Дерби мач, те са с по-особен статут. Срещат се добри отбори, стадионът ще бъде пълен. Битка за първо място, надявам се да покажем добър футбол на хората по трибуните и тези които ще го гледат по телевизията. Има много мачове до края на първенството, има и плейофи след това, важен мач за самочувствието на футболистите, всеки ще иска да го спечели, но мачът не е решаващ за крайното класиране, надявам се, ние да сме победителите. Винаги, най-важният мач е следващият, първо е този с Левски. Те са в добра форма, вървят възходящо, силен съперник, какво по-хубаво от това да покажем добър футбол и да победим", коментира Дяков.

"Искаме да го изпратим с победа, треньорът свърши много добра работа тук. Спечели съблекалнята, рядко се случва това, почти всички футболисти съжаляват за напускането му, има огромни плюсове като треньор, трябва да му пожелаем успех напред. Опита да въведе някои нови неща, за толкова малко време не може да изградиш отбор, неговата аура помогна, дисциплината е на топ ниво, заздравихме повече защитата, в офанзивен план сме по-стабилни, особено за мачовете в Европа, в определени моменти нямахме и късмет, Лудогорец ще продължава да се бори и да преследва целите си, които са доста високи", добави тойпо адрес на Пауло Аутуори.

"Няма игрова криза, прави ми впечатление, че някои се опитват да вкарат такава. В групите на Лига Европа сме. Пожелавам на всички български отбори да са в такава криза, първото място в първенството е доста близо. За мен ние сме най-добрият отбор в България", коментира още Дяков.

"Знам какво ще зарадва треньорът най-много, една победа в събота ще го направи щастлив, това е най-важното, което трябва да направим ние футболистите, дължим му го. Лудогорец си взима поуки постоянно, в живота винаги има какво да се научи, мач с мач не си прилича, срещат се два стойностни отбора, този, който е по-добрият да спечели. Нямам много впечатления от Тони Здравков, от работата му като национален селекционер, но там нещата са различни. Желая му успех, трябва да му се даде шанс, вече нещата ще си зависят от него", каза още капитанът на шампионите.

Източник: Novsport

Последни новини