Секулич пристига в ЦСКА преди лагера в Австрия

Секулич пристига в ЦСКА преди лагера в Австрия

Novsport

17-06-2018, 07:24

ЦСКА очаква капитана на Слован (Братислава) Борис Секулич в началото на следващата седмица. Универсалният бранител, който е роден в Сърбия, но има и словашки паспорт, се е разбрал с досегашния си клуб да напусне по-рано. Договорът му е до 30 юни, но в петък директор на словашкия клуб обяви, че той няма да остане. Очаква се Секулич да пристигне в София в понеделник или вторник и да лети с новите си съотборници за лагера в Австрия. “Червените” заминават на 21-и (сряда). Натурализираният национал на Словакия стартира подготовка със Слован още миналата седмица, но заради предложението на “Армейците” е поискал да си тръгне от Братислава малко преди договорът му официално да изтече, пише "Тема Спорт".

“Имахме няколко разговора с Борис относно неговото бъдеще в Слован, но идеите ни тотално се разминават”, заяви вицепрезидентът на словашкия тим Иван Кмотрик. пред местните медии. “Двете страни не постигнахме съгласие за нов договор и пътищата ни се разделят по взаимно съгласие. Секулич прекара три сезона при нас и искам да му благодаря за големия принос”, добави директорът.

Секулич бе избран за най-добър десен бек в Словакия за миналия сезон, в който записа 29 мача и 2 гола. По-рано през годината бранителят получи словашки паспорт и това му позволи да изиграе два мача за националния отбор на Словакия в две контроли. Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро познава добре качествата на този играч. През миналия сезон бранителят изигра 4 мача срещу водения от наставника Спартак (Търнава).

В Слован Секулич бе съотборник с българина Васил Божиков. Роденият в Сърбия защитник се отличава с бързина и чести включвания в атака. Той може да играе в центъра на защитата, като десен и ляв бек, а понякога е използван и като опорен халф.

До края на месеца към “червените” се очаква да се пирсъединят още 3 или 4 играчи.

Източник: Novsport

Последни новини