Сензациите в пресата: 19-годишен фаворит да замести Каранга срещу Рига

Сензациите в пресата: 19-годишен фаворит да замести Каранга срещу Рига

Novsport

11-07-2018, 08:23

Най-интересните теми в българския печат днес, 11 юли:

„Тема спорт”: 19-годишен фаворит да замести Каранга срещу Рига

19-годишният Тонислав Йорданов е фаворит да води атаката на ЦСКА в първия евромач срещу Рига. Армейците не разполагат с друг чист централен нападател в момента. Освен това използваният на върха на атаката в контролите Десподов не е напълно възстановен от травмата, която получи срещу Царско село. Така Кирил едва ли ще стартира като титуляр.

Има и друго - Тонислав е футболистът, който записа най-много минути в контроли на ЦСКА (317) и това не е било никак случайно. На "Армията" са имали нагласата да продадат Каранга още преди евромачовете и са подготвяли Тонислав за негов заместник. Йорданов се разписа два пъти в спарингите - при успеха с 2:1 над руския Уфа.

Младият нападател е роден в Севлиево на 27 ноември 1998 г., а в Първа лига има само едно участие. Той записа 90 минути за ЦСКА в последния кръг през сезон 2016/17 г. - срещу Дунав в Русе (0:1). Този двубой бе без значение за мястото на армейците в крайното класиране. Йорданов има 19 мача и 4 гола за дубъла на ЦСКА във Втора лига, както и 28 мача и 5 гола за Литекс в същото първенство. Всеки евроучастник има право да картотекира футболисти до 24 часа преди първия си мач. В случая на ЦСКА срокът е до 20:45 днес. Дори и армейците да уредят нов нападател, той има съвсем малки шансове да играе срещу Рига.

„Тема спорт”: Славия продава титуляр до дни

Славия е на път да осъществи пореден изходящ трансфер в чужбина. Според източник, близък до клуба, на 15-16 юли белите се очаква да финализират сделка за един от своите играчи. Засега от "Овча купел" не разкриват повече подробности, като най-вероятно става въпрос за някой измежду Андреа Христов, Стефан Велков и вратаря Антонис Стергиакис. Офертата е доста добра и остава само да бъдат уточнени някои дребни детайли. Идването на руския вратар пък се е отложило с няколко дни и се чака той да дойде в София преди реванша с Илвес Тампере. В последната година Славия продаде Калоян Кръстев в Болоня и Петко Христов във Фиорентина, а Стергиакис бе пред трансфер в Олимпиакос след края на сезона, но нещата се провалиха в последния момент.

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) остана без нападатели за Левски

Сериозен проблем изникна пред Николай Киров за домакинството на Левски на старта от новото първенство. Треньорът на Ботев (Пд) остана без централен нападател за битката със „сините". Диого Кампос твърдо пропуска мача заради разкъсан аддуктор. Бразилецът ще почива 20 дни преди отново да поднови тренировки. „Златната" резерва Стивън Петков пък все още се възстановява и не е ясно дали ще бъде готов за мача с Левски, чийто юноша е. Освен Диого Кампос още двама играчи висят за старта на първенството. Това са Крис Добрев и Йордан Минев. Първият, който може да играе и като централен нападател, има болки в коляното и е на инжекции. Ветеранът Минев има проблеми в глезена.

Киров ще пробва да се справи със ситуацията в следващите две контроли, които ще бъдат последни преди началото на първенството. Първата от тях е днес от 17,45 часа, когато съперник на „канарчетата" ще бъде Витоша (Бистрица). След това в събота е генералната репетиция с Царско село от 11,00 часа. И двете срещи ще се играят на базата в Коматево.

Източник: Novsport

Последни новини