Сензациите в пресата: 45 000 евро заплата за Обертан с новия договор

10-12-2018, 08:27

Най-интересните теми от българския печат днес, 10 декември:

„България днес”: 45 000 евро заплата за Обертан с новия договор

Звездата на Левски Габриел Обертан си издейства сериозно увеличение на заплатата в новия си договор с клуба. Французинът удължи контракта си със„сините" за още две години. Сегашният изтичаше в края на настоящия сезон. Според новия си договор бившият футболист на Манчестър Юнайтед вече е най-скъпоплатеният футболист в Първа лига извън Лудогорец. Той ще прибира по 45 000 евро на месец. С подобни възнаграждения могат да се похвалят единствено звездите на разградчани. Абсолютен рекордьор в това отношение е голмайсторът на „орлите" Клаудиу Кешеру. Румънецът се разписва срещу 65 000 евро на месец.

Увеличението при Обертан е сериозно спрямо досегашната му заплата. Тя бе 25 000 евро. С нея той бе на второ място в отбора след защитника Холмар Ейолфсон. Исландският национал прибира по 30 000 евро на месец. Голямата звезда на Левски е първият футболист от тези с изтичащи договори, който преподписа със „сините". Останалите Давид Яблонски, Милош Цветкович и Йерсон Кабрал още не са дали своите отговори дали ще останат на „Герена" след края на сезона. Изпълнителният директор Красимир Иванов обяви, че те също дават положителни сигнали към клуба, че това ще се случи. Преговорите с тях ще продължат след последния мач на отбора за годината - гостуването на Берое в събота. Обертан пристигна на „Герена" през лятото на 2017 г. Той успя да се утвърди като голямата звезда на „сините". Въпреки че не бележи голове, французинът често се отчита и с решаващи пасове за попаденията на Левски.

“Меридиан мач”: Берое губи Вандерсон за поне 6 месеца

Берое ще посрещне Левски с осакатен състав. Тимът от Стара Загора получи тежък удар при победата над Ботев (Враца) с 1:0. Според предварителните прогнози Вандерсон ще отсъства между шест и повече месеци, след като получи контузия под Околчица и бе заменен принудително още в 35-ата минута, Оказа се, че той е получил същата травма, с която от 2017 година насам се бори Владислав Стоянов - скъсано сухожилие на коляното. Предстои му операция и възстановяване. 

Още един от основните играчи на заралии през тази есен ще легне под ножа. Георги Ангелов има проблеми с връзки на коляното, които май не може да бъдат излекувани без хирургическа намеса. И той твърдо отпада от сметките на треньора Александър Томаш за двубоя със “сините”, който се смята за ключов и за двата отбора. При успех Берое ще намали преднината на Левски за третото място на 5 точки. Очаква се днес под Аязмото да се завърне Ерол Алкан, който пътува до Холандия, където претърпя нови процедури около травмата, която го извади от терените от ноември месец насам. Според запознати той е успял да се възстанови по-бързо от очакваното и дори може да бъде в групата за мача с Левски.

“Тема спорт”: Мане готов за Септември

Халфът на Етър Аласана Мане почти сигурно ще бъде готов за домакинството на Септември (София). Мачът на стадион “Ивайло” е в неделя от 12:30 часа. Мане бе до последно под въпрос за гостуването на Левски. В крайна сметка кадърът на Барселона отпадна от групата и изгледа мача на “Герена” от журналистическите ложи. Лекарският щаб прецени, че не си струва да се рискува с пускането му в игра. За неделя обаче ще бъде направено всичко възможно гамбиецът да бъде на разположение на Красимир Балъков. През този сезон Мане има 9 мача и 2 гола в Първа лига.

Под въпрос е участието срещу Септември на нападателя Ерик Почански и полузащитника Георги Сърмов. Те също лекуват травми.

„Тема спорт”: Монтана пред раздяла с Румен Трифонов

Монтана е пред раздяла с опитния Румен Трифонов. Той бе привлечен след началото на сезона, но така и не успя да се пребори за място в тима. 33-годишният халф-бек често оставаше и извън групата. Трифонов не е успял да убеди старши треньора Ферарио Спасов, че трябва да продължи на "Огоста". Развитие се очаква до края на годината. След успеха над Локомотив София в "Надежда" Феро заяви, че няма да се прави кой знае каква селекция. Причината е, че през зимата не се намират нужните качествени попълнения.

"Направихме нелоши неща. Завършихме един добър полусезон и се представихме по добър начин. Интегрирахме доста нови момчета. Заслужаваме мястото, което заемаме в момента. Преди да започне първенството, казах, че четири отбора ще се борим за първите позиции. Място за спокойствие няма. Направихме всичко възможно да не се отделим с много точки от лидера. Нуждаем се от един-двама футболисти, но ще продължим с момчетата, с които разполагаме. Колективът е добър, играчите се напаснаха, а и с повечето работим от година и половина, така че кой знае какви промени не са нужни сега, а и зимата по-трудно се намират качествени играчи. Рискът е по-голям", коментира Спасов след победата над Локомотив София, която остави Монтана на 7 точки от лидера Царско село.

Източник: Novsport

Последни новини