Сензациите в пресата: Агитката на ЦСКА без грандиозна хореография срещу Левски

Сензациите в пресата: Агитката на ЦСКА без грандиозна хореография срещу Левски

Novsport

26-09-2018, 08:32

Най-интересните теми в пресата у нас денс, 26 септември: 

„24 часа”: Агитката на ЦСКА без грандиозна хореография срещу Левски

Без специална хореография в сектор „Г" ще мине първото вечно дерби от този сезон между ЦСКА и Левски в събота. Агитката на символичните домакини планираше да направи зрелищно шоу на северната трибуна, като за целта обяви събиране на средства от 15 000 лева. Пет дни преди двубоя на Националния стадион „Васил Левски" обаче кампанията за събиране на средства бе прекратена, защото сумата не може да бъде изцяло събрана.

„Винаги сме се стремели да даваме 101% от себе си във всяко нещо, с което се занимаваме. Всичко се прави в името на ЦСКА. Било е и ще продължава да бъде. Информираме ви, че първоначално замислената грандиозна хореография няма да се състои. Причината е много проста - „Сектор „Г" е самофинансираща се трибуна, която оперира с бюджет единствено и само от вашите дарения. Левче от билетче, кетъринг и т.н. са запазен патент на едни други „Бизнес” фенове.

Поради навлизането в последната седмица преди дербито и невъзможността да съберем необходимата ни сума, с което и да довършим идеята си, преминаваме към резервния си план. Страхотна хореография ще има и предстоящото ни силно представяне на трибуните не се подлага под съмнение и за секунда", все пак обещаха във фейсбук от „Сектор „Г".

„Тема спорт”: Славия без Шоколаров и Галин Иванов срещу Пирин

Славия ще тръгне към защита на Купата на България без двама основни състезатели. Белите ще гостуват на втородивизионния Пирин Благоевград без Галин Иванов и Славчо Шоколаров. Сблъсъкът на стадион "Христо Ботев" е утре от 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Галин Иванов и Шоколаров няма да попаднат в групата за срещата. Причината е, че треньорът на столичани Златомир Загорчич предпочита да ги съхрани за мача с Ботев Враца за първенство. Двамата имат по 4 жълти картона и ако бъдат официално предупредени в Благоевград, ще пропуснат битката от 10-ия кръг на Първа лига. В момента белите са на шеста позиция в първенството и искат да се утвърдят сред челниците. Загорчич обаче в никакъв случай няма да подценява срещата с орлетата. Домакините също ще се хвърлят здраво срещу Славия. Пирин лъкатуши във Втора лига, след като през миналия сезон изпадна от елита. Треньорът Петър Златинов разполага с млад състав, който е жаден за доказване. "Пирин е с традиции в този турнир и няма да отбиваме номера в него", заявиха от лагера на орлетата.

Славия вече работи по въпроса за контрола в предстоящата пауза в първенството заради ангажимента на националния отбор в турнира Лига на нациите. Шампионатът ще бъде прекъснат от 8 до 19 октомври. За тогава столичани редят спаринг, който най-вероятно ще е с третодивизионен отбор. Дотогава на възпитаниците на Златомир Загорчич им предстоят сблъсъци с Ботев Bp (1 октомври) и Левски (8 октомври на Терена") от Първа лига.

„Тема спорт”: Верея чака още чужденци

Чуждестранният легион във Верея съвсем скоро ще се увеличи. На „Трейс Арена" очакват няколко играчи, които ще преминат пробен период. Те ще бъдат тествани от треньора Небойша Лекич, който ще реши дали да ги остави в състава. В момента той дори не може да напълни група от 18 души за мач. Причината е, че от първия отбор с решение на ръководството бяха отстранени играещият помощник-треньор в предишните щабове Елиаш да Силва, както и Милен Танев, Емин Ахмед и Илия Мунин. Те явно са обвинени за подстрекатели на бунта към Лекич, който временно бе отстранен от поста си - при гостуването на Лудогорец от 8-ия кръг, загубено с 1:2, отборът бе воден от Людмил Киров, който след това си тръгна. Вчера Верея продължи с подготовката си за гостуването на Спартак Варна. Двубоят от 1/16-финалите за Купата на България е утре от 19:00 часа в Балчик.

„24 часа”: Лудогорец в хотела на Бербатов

Отборът на Лудогорец нощува снощи в хотел „Маджестик" в курорта Слънчев бряг преди днешния 1/16 финален мач за купата на България срещу второ-дивизионния „Несебър" от 16 часа на градския стадион. Димитър Бербатов има собствен апартамент в същия хотел, в който всяко лято отмаря. Главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори остави футболистите на лагер в Пловдив след успеха срещу местния Ботев в неделя. Там се проведе и последната тренировка на седемкратните шампиони вчера преди обяд. Таранът Якуб Швиерчок ще пропусне и мача с несебърлии, в който разградчани ще излязат предимно с резерви. Сред титулярите за сефте ще бъдат последните придобивки Мей Махлангу и Жуниор Брандао.

Източник: Novsport

Последни новини