Сензациите в пресата: Американци искат играч на Ботев Пловдив

Сензациите в пресата: Американци искат играч на Ботев Пловдив

Novsport

28-06-2019, 08:55

Сензациите в родната преса на 28 юни, петък, 2019 година:

Тема Спорт: Американци пожелали Кристиан Димитров

Ботев Пловдив е получил сериозна оферта за един от своите футболисти. Американски отбор е предложил 700 000 долара за правата на Кристиан Димитров. Националът направи сериозно развитие през изминалото първенство и се превърна в един от най-конвертируемите играчи на Ботев.

ЦСКА и Левски напираха сериозно за него, но засега трансфер няма. Офертата отвъд океана обаче също едва ли ще бъде приета, тъй като футболистът искал да играе в европейски отбор.

Положението с Тодор Неделев било същото. И той е желан от Левски и ЦСКА, но на няколко пъти заяви, че иска да си остане в Ботев или да продължи в чужбина.

Тема Спорт: Белчев пред раздяла с Лукас

След направената силна селекция Арда може да се раздели с бразилеца Лукас Вилиан. Офанзивният халф пристигна в тима през зимата и през пролетта участва в 13 шампионатни мача, в които така и не се разписа. Оставането на 24-годишния Лукас и за новия сезон въобще не е сигурно.

Най-вероятно договор с кърджалийци ще подпише италианското крило Самуеле Кареча. Юношата на Милан изкара пробен период и хвана окото на треньора Стамен Белчев.

Той се прибра за кратко в Италия, но трябва да е на линия за днешната проверка със Славия. Тя е от 11:00 часа. С нея ще завърши лагерът на тима в Банско и Разлог. Официалното представяне на Арда за новия сезон ще бъде на 6 юли в спаринг срещу втородивизионния Ботев Гълъбово. Мачът ще е в Кърджали.

Вчера пък се появиха информации, че скоро към отбора може да се присъедини и португалски играч. От клуба обаче запазиха мълчание по въпроса.

Меридиан мач: Бразилци благодарят на ЦСКА за Мауридес

От бразилския Интер се похвалиха, че са прибрали сериозна сума от бившия си футболист Мауридес. Известно е, че централният нападател бе продаден през миналата зима от ЦСКА на китайския Чангчун Ятай. „Червените" купиха бразилския таран само 7 месеца по-рано от португалския Беленезнес, но Интер също се е облажил като клубът, който е формирал футболиста като юноша. Така 5% от сумата според правилата на ФИФА отива за родния клуб. От Интер разкриха, че за отдаването под наем Валдивиа на Ал Итихад от Саудитска Арабия и от продажбата на Мауридес в Китай са спечелили общо 6 милиона бразилски реала, което се равнява на близо 2 700 000 лева. Лъвският пай идва от арабите, но бразилците са благодарни на ЦСКА за продажбата, тъй като са взели около 200 000 лева заради бившия си футболист.

Източник: Novsport

Последни новини