Сензациите в пресата: Антов остава титуляр, Пинто си тръгва след края на сезона

Сензациите в пресата: Антов остава титуляр, Пинто си тръгва след края на сезона

Novsport

11-03-2019, 08:55

Сензациите в родната преса на 11 март, понеделник, 2019 година:

Тема Спорт: Антов остава титуляр

Големият талант на ЦСКА Валентин Антов затвърди отличните впечатления от мача със Септември (5:1) и по време на гостуването на Етър (3:1). 18-годишният талант направи нов силен двубой, като във втора поредна среща действаше като централен защитник. Срещу Септември той си партнираше с Нуно Томаш, а на "Ивайло" играеше редом до Бодуров. Младата надежда на червените отново беше много стабилен, най-вече през първата част, когато имаше повече работа. Антов се намеси решително в няколко ситуации, като обираше високи топки и правеше навременни шпагати.

Треньорът Любослав Пенев предпочете Антов срещу Етър пред Чорбаджийски. В предстоящия двубой с Берое в събота на "Армията" червеният ариергард почти сигурно ще остане без промяна - Турицов, Антов, Бодуров, Томаш.

През последните две години и половина изключително рядко се е случвало Чорбаджийски да е здрав и да остане на пейката. Имаше само един кратък период - в края на 2017 г., когато вместо него стартираше Барт. Но с идването на пролетта Чорбаджийски отново се върна сред титулярите.

Сега обаче Божидар среща конкуренцията на доста по-младия и перспективен Антов. Макар и едва на 18 г., Валентин вече показва много добри технически, тактически и физически качества. Той действа със завидни за възрастта си спокойствие и увереност.

Няма да е изненада, ако занапред именно Антов е налаган в центъра на отбраната. Талантът е следен от редица чуждестранни клубове, основно от Англия. Срещу Етър Антов записа 10-о участие в елита този сезон, като има още 2 за купата и 5 в Лига Европа.

Левият бек на ЦСКА Жеферсон пък се прибра в България. Той е прекарал повече от 10 дни в родината си Бразилия, където е протекло част от възстановяването му от контузия. Очаква се Жеферсон да стартира пълноценни тренировки от тази седмица и постепенно да наваксва сериозното си изоставане в кондиционно отношение. Той ще пропусне и мача с Берое. Ща бъде на линия обаче за първия двубой от плейофите. Бразилецът е в лазарета от месец и половина, а заради травма пропусна и 3 месеца от есенния дял.

Меридиан мач: Рубен Пинто си тръгва след края на сезона

Халфът на ЦСКА Рубен Пинто най-вероятно ще напусне клуба в края на сезона, разкриха от „Борисовата градина".

Португалецът, който доскоро беше твърд титуляр, беше зачеркнат от старши треньора на „червените" Любослав Пенев.

Специалистът очевидно не е останал доволен от изявите на Рубен Пинто в мача с Левски, загубен с 0:1, след като именно дербито беше последният мач, в който португалецът бе титуляр. След това той остана на пейката в домакинството на Септември, спечелено с 5:1, а онзи ден на „Ивайло" дори не беше в групата.

Зачеркването на Рубен Пинто доста изненадващо, като се има предвид, че предишните треньори на ЦСКА започваха състава си именно от португалеца, който дори беше втори капитан на тима.

Тема Спорт: ЦСКА намери решение за левия бек

ЦСКА може да кандидатства за Гинес, след като в Първите 5 пролетни мача на позицията ляв бек стартираха 5 различни футболисти! Досега там бяха използвани Бикел срещу Черно море, Ангел Лясков срещу Ботев Bp, Перейра срещу Левски и Стойчо Атанасов срещу Септември.

Португалецът Нуно Томаш стана петият, играл на тази позиция в двубоя с Етър (3:1). Той се справи на прилично ниво, като не допусна сериозни грешки, но можеше да е по-активен в офанзивен план. Томаш започна да се включва в атака след почивката, но като цяло не носеше опасност. В дефанзивен план португалецът бе стабилен.

Очаква се в следващия кръг срещу Берое изпълнителят на левия бек да се дублира за първи път през пролетта. Именно Томаш ще стартира в тази зона, а за мястото занапред явно ще се конкурира с Жеферсон. Бразилецът потенциално ще се превърне в 6-ия ляв бек на ЦСКА през пролетта! Той обаче пропусна значителна част от подготовката и все още не е започнал да се готви на пълни обороти. Това създава отлични предпоставки в полза на Томаш да се наложи като избор №1 отляво.

Меридиан мач: Рейш се контузи и изрита колче при смяната си

Защитникът на Левски Нуно Рейш получи контузия десетина минути преди края на мача.

Той беше заменен принудително, но това явно не му хареса. Португалецът на пусна терена за сметка на Живко Миланов, който зае позицията му в центъра на защитата.

Нуно Рейш ясно показа, че е бесен от създалата се ситуация и изрита с всички сили колчето на корнера, което хвръкна във въздуха.

Източник: Novsport

Последни новини