Сензациите в пресата: Балъков има пръст в избора на Йевтич

Сензациите в пресата: Балъков има пръст в избора на Йевтич

Novsport

05-06-2018, 08:16

Най-интересните теми от българския печат днес, 5 юни:

„Меридиан мач”: Балъков има пръст в избора на Йевтич

Красимир Балъков е имал основна роля при избора на Нестор Йевтич за нов треньор на ЦСКА. Връзката между двамата се казва Франц Волфарт, който е споделил чудесното си мнение за младия сръбски специалист с британски паспорт. Австриецът е спортен директор на гранда Аустрия и има поглед върху работата на Ел Маестро, който в продължение на близо две години беше дясна ръка на Торстен Финк във Виена. Балъков пък е много близък с Волфарт от периода, в който двамата играха заедно в Щутгарт, а австриецът бе вратар на „швабите". Бала е сондирал за мнение и своя приятел и той му е гарантирал, че именно Нестор Ел Маестро е точният човек за българския отбор.

Красимир Балъков също е много близо до „Армията" на този етап. Самият той предпочита да работи като треньор, но би приел и поста спортен директор при „червените". Така Бала ще има основна роля и при селекцията на отбора, а няма да има проблем да работи заедно с Йевтич, който е трупал треньорски опит най-вече в Германия.

От „Българска армия" вчера запазиха мълчание относно назначението на Нестор Ел Маестро и не дадоха ясен знак дали сърбинът официално е подписал договор. Това вероятно се дължи на факта, че новият треньор в момента не е в София и може да се появи едва след ден или два, когато може да бъде представен от ръководството.

Въпреки закъснението с новия треньор обаче от ЦСКА уверяват, че по селекцията се работи усилено. На „Армията" вече подписаха с национала на Кабо Верде Стивън Перейра, а има информация, че още един чужденец има договор с клуба, но неговото име се пази в тайна, докато не бъде представен официално в червената фланелка.

„Тема спорт”: Ботев Пловдив свива бюджета

Ботев Пловдив ще намали бюджета за заплати през следващия сезон. Това стана ясно след дълго заседание на борда на директорите. Шефовете бистриха финансовата политика на клуба, а освен това проведоха разговори с треньора на мъжете Николай Киров, както и с директора на школата Иван Цветанов. С освобождаването от възнаграждението на напусналия Пламен Димов и предстоящата раздялата с Филип Филипов или Лазар Марин ще се финансират заплатите на сигурните нови попълнения Васил Шопов и Костадин Ничев. Ботев вече се разбра с бразилеца Алваро Юлиано за разтрогване на контракта. Така и от него ще бъде освободена заплата в размер на 8000 лева.

Сега ръководните фактори трябва да намерят консенсус за бъдещето на Густаво Афонсо и Филипе Бризола. Те имат договори с клуба, но шефовете ще искат да се стигне до раздяла по взаимно съгласие - тоест, да не им бъде плащана неустойка. Засега се очертава други нови играчи да бъдат взимани само при продажба. На този етап в клуба няма постъпила конкретна оферта. Предложение имаше за Тодор Неделев от Лудогорец, но халфът отказа да премине при разградчани. В Ботев все повече надделява мнението, че през следващия сезон - два трябва да се разчита предимно на българи и собствени кадри. За рестрикциите вече намекна и треньорът Николай Киров, който заяви, че рестартирането на строителството на стадион "Христо Ботев" ще е за сметка на първия тим и добавя, че свиването на бюджета за заплати може да достигне до 30%.

„Меридиан мач”: Витоша се разделя с още двама

Витоша най-вероятно ще се сбогува с още две от „старите пушки" в отбора. Това са Николай Христозов и Йордан Върбанов. Първият в последните мачове изпадна до ролята на твърда резерва, след като през есента бе водеща фигура. Върбанов пък постоянно бе преследван от контузии, от които трудно успяваше да се възстанови. Така те отпадат от сметките на Росен Кирилов, който наследи Костадин Ангелов на треньорския пост. Кирилов се очаква да направи сериозна селекция, която ще помогне на Витоша да не трепери за мястото си в Първа лига и да чака баражите. Още преди края на първенството стана ясно, че Даниел Пеев и Орлин Старокин повече няма да ритат за „тигрите". Освен това Витоша се очаква да завиши тавана за заплатите през новото първенство, за да може да бъдат привлечени по-класни футболисти. До този момент „тигрите" спазваха изключителна финансова политика.

Източник: Novsport

Последни новини