Сензациите в пресата: Берое привлича роден национал

Сензациите в пресата: Берое привлича роден национал

Novsport

24-03-2018, 08:37

Най-интересните теми от българския печат днес, 24 март:

„Тема спорт”: Берое сондира за роден национал

Ръководството на Берое е провело сондажи за привличането на роден национал, разбра "Тема спорт". Засега от клуба пазят името на играча в дълбока тайна. Знае се само, че става въпрос за офанзивен футболист, чийто договор с настоящия му клуб изтича през лятото. Амбицията на зелено-белите е през следващия сезон задължително да се гони призово класиране в шампионата, което означава минимум медал. Както е известно, през лятото Берое ще привлече нападателя Венцислав Христов. В момента част от тима е бившият национал Иван Иванов. Голаджията Мартин Камбуров пък удължи договора си с Берое, а част от националния отбор са Райнов и Камен Хаджиев. Александър Томаш е бил категоричен пред ръководството, че разполага с нужния потенциал и с малко подсилване може да гони място в призовата тройка през следващия сезон.

„24 часа”: Лудогорец урежда летен лагер в Австрия

Ръководството на Лудогорец отсега урежда всички детайли около лятната подготовка на отбора. Тя ще премине в два етапа. Първата част ще е у нас, като мястото се уточнява. Вторият лагер ще се проведе в Австрия, в спортна база между градовете Инсбрук и Залцбург. В почивните три дни на отбора в началото на седмицата на място е бил командирован асистентът на старши треньора Димитър Димитров - Георги Чиликов. Мисията е била свързана с оглеждане на предложената база за подготовка и възстановяване на футболистите, както и с кои отбори може да се изиграят 5-6 контролни мача със солидни съперници по време на двуседмичния престой на австрийска земя.

В същото време стана ясно, че травмата на централния защитник Георги Терзиев не е плашеща. Това са показали обстойните прегледи. Други двама футболисти - Сисиньо и Вандерсон пък са изкарали вирусно заболяване.

„Тема спорт”: Роси дава отчет за Вутов

Треньорът на Левски Делио Роси до 1 месец трябва да е готов с отчет за играта на Антонио Вутов. Въз основа на него в клуба ще решават дали да откупят правата на играча. Те все още се държат от Удинезе. На този клуб нападателят бе продаден в началото на 2014 година. 21-годишният футболист се завърна на "Герена" през лятото. Сините го взеха, след като той направи силна пролет в Ботев Пловдив, с който играчът спечели Купата на България. През есента Вутов бе използван най-често на десния фланг на атаката, където не успяваше да направи впечатление. През пролетта обаче Роси го пусна като нападател редом до Станислав Костов и Ривалдиньо. Вутов се справи добре в предни позиции - вкара красив гол и направи асистенция при успеха с 3:2 над Черно море на "Тича". През втората част обаче младокът си изкара червен картон, след като ритна без топка Илиас Хасани. Той бе наказан за 3 мача заради постъпката си. Вутов няма да бъде на разположение на Делио Роси за домакинството на Берое на 1 април, неделя.

Треньорът на вратарите в Левски Доменико Ботичела пък държи клубът да постигне договорка с юношеския национал Димитър Шейтанов. Италианецът харесва много качествата на 19-годишния страж, който в момента е част от селекцията на трикольорите, които участват в Елитния кръг на квалификациите за Евро 2018 във Финландия. През есента Шейтанов бе трети вратар на сините. През пролетта обаче бе изваден от мъжкия тим. Причината е, че засега синът на Георги Шейтанов отказва да продължи контракта си, който е до края на 2018-а. Ботичела иска Левски да подпише дългосрочен договор с таланта. Засега обаче клубът не успява да постигне договорка с младока.

Източник: Novsport

Последни новини