Сензациите в пресата: Бодуров фаворит за Футболист на футболистите

Сензациите в пресата: Бодуров фаворит за Футболист на футболистите

Novsport

23-05-2019, 08:08

Най-интересните теми от българската преса днес, 23 май:

„Тема спорт”: Бодуров фаворит за Футболист на футболистите

Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров е фаворит да спечели приза футболист на футболистите за сезон 2018/19 г. Церемонията ще се проведе в понеделник, 27 май, от 13:00 часа в София Хотел Балкан (бившият Шератон). Според запознати именно Бодуров е получил най-много гласове. Във вота участие взимат всички играчи, които се подвизават в родното първенство. Освен Бодуров от ЦСКА е номиниран и Малинов. Другите 8 футболисти в десетката са Кешеру, Марселиньо, Вандерсон, Станислав Костов, Неделев, Камбуров, Георги Илиев и Димитър Илиев. Бодуров пропуска и последния мач на армейците този сезон - срещу Ботев Пд утре. Той не е играл от 3:1 над Черно море на "Тича" на 4 май.

ЦСКА има 2 номинации и за Най-добър млад футболист - на Антов и на Турицов. Като фаворит за наградата обаче се очертава крилото на Черно море Мартин Минчев. Другите в Топ 10 са Крис Добрев (Ботев Пд), Иван Дюлгеров (Черно море), Лъчезар Котев (Витоша), Георги Русев (Септември), Здравко Димитров (Септември), Светослав Ковачев (Дунав) и Атанас Кабов (под наем в Царско село от Левски).

„Меридиан мач”: Разиграват цирк с трансферна цел на Левски

Цирк се разиграва около една от трансферните цели на Левски. Във вторник вечерта авторитетният сайт „transfermarkt" обяви, че Диего Фабрини вече може да се смята за първо ново лятно попълнение на „сините". Оказа се обаче, че това е фалшива новина. Часове по-късно той бе върнат в Ботошани, чиято собственост е до началото на юни. 

„Говорили сме с Йоан Бекали за Левски, но няма нищо черно на бяло. Писах до „transfermarkt", че са сбъркали, защото няма такъв трансфер. Диего не е подписал с никой. Има време. Той получи оферти от Израел, Полша и Турция", обяви агентът Флорин Маня.

От Ботошани също правят опити, за да задържат звездата си. „Отначало не вярвахме, че той ще се превърне в толкова важен играч за нас. През зимата пък нямахме нужните средства, за да му вдигнем двойно заплатата. Сега обаче сме му дали далеч по-добро предложение", обяви един от шефовете на тима Валериу Ифтиме. Освен това в Румъния говорят, че Фабрини е започнал и преговори с Динамо. Преди няколко дни комшиите обявиха, че Левски вече се е разбрал с Фабрини, който щял да взема по 20 000 евро на месец на „Герена".

„Тема спорт”: Лудогорец вади 800 000 евро за бразилец 

Португалското авторитетно издание "А Бола" информира за предстоящ трансфер в Лудогорец. Според медията разградчани са отправили оферта към бразилския атакуващ халф на Авеш Лукиняш. Той е 22-годишен и е висок 169 см. Според "А Бола" разградчани са готови да платят 800 хиляди евро за правата му. Интересното е, че те са поделени по 50% между Бенфика и Авеш. Лисабонските орли обаче имат клауза, според която могат да си върнат играча, като откупят останалите 50 процента. Ако не се възползват от това, то Авеш е свободен да приеме офертата на Лудогорец. За Бенфика Лукиняш е ритал главно за втория отбор и вероятността да се стигне до връщането му е малка.

В кариерата си бразилецът е имал още един отбор - Виляфранкуензе, който е от трета дивизия на Португалия. Според португалските медии решение се очаква да има до няколко дни. Играчът е бил наблюдаван на няколко пъти на живо от скаути на Лудогорец. С ръста и бързината си футболистът се вписвал отлично в концепцията на разградчани.

Източник: Novsport

Последни новини