Сензациите в пресата: Божинов на финални разговори, Крушарски пропуска финала

Сензациите в пресата: Божинов на финални разговори, Крушарски пропуска финала

Novsport

02-07-2019, 09:34

Сензациите в пресата днес, вторник, втори юли 2019 година:

„Тема спорт“: Божинов на финални разговори

Нападателят на Левски Валери Божинов скоро ще прекрати договора си с клуба. На него му предстоят разговори с изпълнителния директор на сините Павел Колев. 33-годишният нападател бе уведомен лично от Петър Хубчев, че не попада в плановете му за новия сезон, ден преди старта на подготовката. В момента Божинов се готви с Ботев Враца, за което има разрешение от Левски. Той има договор със сините до следващото лято. Затова ще трябва да получи поне три заплати обезщетение, за да прекрати контракта си по взаимно съгласие. Желанието на Валери е да продължи кариерата си в чужбина. Той обаче още изчаква оферти.

„Меридиан мач“: Крушарски пропуска финала

Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски няма да може да присъства на финала за Суперкупата утре, когато тимът му ще се бори за втори трофей под неговото управление. Босът отпътува вчера сутринта от Стара Загора за Турция, откъдето ще се върне в края на седмицата. Преди това той бе по бизнес дела в Русия, а след пристигането си за кратко бе и в Румъния. „Уверен съм, че момчетата могат да спечелят и отново да зарадват феновете. Този мач е бонус за всички в клуба. За мен е важно футболистите да се подготвят добре и да се представят успешно в предстоящото ни евроучастие, както и в новото първенство. Мисля, че каквото зависи от мен, съм го направил, сега други трябва да си свършат работата“, коментира пред „Меридиан Мач“ Крушарски.

„24 часа“: Гръцкият АЕК иска вратар на Славия

Гръцкият гранд АЕК проявява сериозен интерес към вратаря на „Славия“ Антонис Стергиакис, твърди сайтът sdna.gr. Тимът от Атина, който завърши трети в последното първенство на комшиите, е набелязал 20-годишния талант на „белите“ за заместник на Василиос Баркас, който е пред трансфер зад граница. 25-годишният гръцки национал може да бъде продаден в „Рома“. АЕК вече привлече един вратар през това лято, взимайки Йоргос Атанасиадис от Астерас Триполис. Клубът разполага и с Панайотис Цинотас. Въпреки това се счита, че клубното ръководство е направило от Стергиакис основната си цел за мястото на Баркас. През последната година вратарят на „Славия“ беше обект и на другите два атински гранда - „Панатинайкос“ и „Олимпиакос“. Стергиакис има договор с „белите“ до 2021-а и сумата, срещу която столичани биха се разделили с вратаря, няма да е малка. 

"Утро": Дунав няма пари за Васил Шопов

Старши треньорът на Дунав Людмил Киров обяви, че клубът няма нужните финанси да си върне халфа Васил Шопов. Както е известно, полузащитникът разтрогна с Ботев (Пловдив) и в момента е свободен агент. Той премина при "канарчетата" именно от Дунав. Шопов е желан и от ЦСКА 1948. "Ще кажа само едно и ще приключа темата - Шопов се разписваше досега срещу заплата от 7000 лева. Клубовете, които искат да го имат, му предлагат и до 12 000 лева. Ако някой в Русе смята, че може да му осигури подобно месечно възнаграждение, нека да преговаря с него. Шопов просто няма как да дойде в Русе. Иначе и аз искам да го видя в нашия отбор, но не виждам как може да стане", коментира наставникът на "драконите". В сряда Дунав ще изиграе поредната си контрола от лятната подготовка. Русенци приемат румънския Академия Клинчени.

„Меридиан мач“: Славия можело да си върне Косъма и Мартинов, покани Галин

Славия е била първа опция за завърналите се от чужбина в Първа лига Ивайло Димитров-Косъма и Емил Мартинов. Дуото подсили Арда. Това призна президентът на „белите“ Венци Стефанов. „Наскоро Косъма и Емил Мартинов ми се обадиха и ми казаха, че имат оферти от Арда, като условията им са в пъти по-добри от тези на Славия. Казах им да отиват, тъй като има живот и след футбола. Ако може един футболист да си оправи живота, защо да не го стори“, каза Стефанов пред „Гонг“. „Вратите на Славия винаги са отворени за Галин Иванов. В момента той води преговори с унгарски отбор и може да подпише договор. Ако не го стори, се надявам да предпочете Славия пред другите български отбори“, добави той.

„Меридиан мач“: Професора имал план за действие

Въпреки тежката ситуация, в която се намира волейболният ни национален отбор, селекционерът Силвано Пранди увери, че има план за действие преди най-важния турнир за годината - квалификацията за олимпийските игри. След като приключи с тежка загуба от Сърбия в Лигата на нациите, националите останаха 12-и в класирането след пет победи и десет поражения и след трагичните последни два мача от Лигата на нациите срещу Иран и Сърбия, загубени катастрофално с по 0:3.

Източник: Novsport

Последни новини