Сензациите в пресата: Божинов не е разтрогнал с Левски

Сензациите в пресата: Божинов не е разтрогнал с Левски

Novsport

13-06-2019, 08:24

Най-интересните теми от българската преса днес, 13 юни:

„Меридиан мач”: Божинов не е разтрогнал с Левски

Валери Божинов все още е играч на Левски. Нападателят, който не попадна в сметките на Петър Хубчев, не е разтрогнал със „сините", както се твърдеше. Това разкри самият той пред „Гонг". Договорът му е до следващото лято.

„Все още съм футболист на Левски и затова още нямам представа къде ще продължа кариерата си. Имам договор с клуба, който не съм разтрогнал. Чакам да се видя с Павел Колев, за да се разберем", заяви Божинов, чието освобождаване от Левски се превърна в една от основните теми в страните, където е играл. „Не съм го коментирал до този момент, но имах тежка контузия, която ме извади от състава на Левски. Всички знаехте за нея, но аз си мълчах колко неприятна е травмата ми. Въпреки това стисках зъби, за да може колкото се може по-бързо да се върна на терена", продължи той.

„Няма място за сръдни. Хубчев така е преценил, така е направил. Все пак той е треньор и носи отговорността. Дойде при мен и беше искрен, като ми каза, че няма да разчита на мен. Казах му, че приемам решението. На този етап никой не ме е търсил. Знаете, че баща ми е в Ботев Враца. Ще ви дам пример с играчи като Мартин Камбуров и Георги Илиев, които и на 38 години играят успешно в Първа лига. Един ден, ако аз стана треньор, ще се сблъскам със същите неща. Левски е голям клуб и им пожелавам успех", завърши Божи.

„Тема спорт”: Берое преговаря с нападател и офанзивен халф

Спортният директор на Берое Валентин Грудев обяви, че се водят напреднали преговори с офанзивен халф и централен нападател. Той дори заяви, че с това лятната селекция може да се изчерпи, ако не се стигне до продажба.

"Възловите постове, на които търсим футболисти и с каквито вече водим преговори, са централен нападател и офанзивен халф. И на двете позиции става въпрос за чужденци. Даже на единия вече имаме принципното съгласие. По принцип вратар също влиза в нашите планове, но не на всяка цена. Водихме преговори с двама български вратари, но те отказаха. Те се притесняваха от конкуренцията на Перниш и имаха усещането, че ще са със статута на втори избор. Така че, ако не намерим друг вратар, ще останем с юношите си Иван Гошев и Радостин Георгиев. От подрастващите полеви футболисти със сигурност в отбора ще остане Стоян Иванов. Евентуално може да го преотстъпим през пролетния дял. Има интерес към двама наши футболисти, но нищо конкретно на този етап. При реални оферти ще видим. Няма нищо лошо при добра оферта да се разделим с някого. Засега нищо конкретно не мога да ви кажа. За треньорите това не е най-добрият вариант, но в крайна сметка това е пазар", допълни Грудев.

"Ръководството е поставило цел Лига Европа. Трудно ще е, особено при афишираните амбиции на Лудогорец, Левски и ЦСКА. Но имаме достатъчно класни футболисти и желание да си постигнем целта. Теренът ни ще бъде готов за първия официален мач", каза още Валентин Грудев.

„Меридиан мач”: Предлагат Иса на Локо (Пд)

Новият национал Исмаил Иса е предложен на Локо Пловдив и двете страни са близо до подписване на договор, научи „Меридиан Мач". Иса рита за Дунав през миналия сезон и в 23 мача реализира 6 гола и записа 5 асистенции. Въпреки провала на националите в квалификациите с Чехия и Косово Иса единствен направи добро впечатление. В Локо разчитаха на двама изпълнители в предни позиции през миналия сезон - Анте Аралица и Ожболт. Последният получи вчера наградата за най-добър играч за май. Бруно Акрапович пък взе приза за най-добър треньор.

„Искам винаги да оправдавам доверието на собственика на клуба и да давам 100% от себе си. Като всеки клуб търсим играчи на някои позиции и чакаме този, който да е по нашите възможности. Ще продължаваме да търсим и да намерим най-добрите хора, които могат да помогнат", обясни Акрапович. Той каза, че вижда голямо желание и мотивация у играчите.

„Казах и преди няколко месеца, че бъдещето на Локомотив не е проблем, защото имаме качествени млади футболисти. Не ми харесва това как са разделени отборите и че има мачове без значение. Нагоре се играе за едно седмо място, което води до мач с третия. Не е според мен толкова интересно. Много работа за нищо и за някои сезонът приключва март или април. Мисля, че система с 10 отбора и да се намали лигата, ще е по-качествена. Това е моето мнение. Така лигата става по-силна", каза още босненецът.

Източник: Novsport

Последни новини