Сензациите в пресата: Ботев Пд мисли над нов договор за Киров

Сензациите в пресата: Ботев Пд мисли над нов договор за Киров

Novsport

22-04-2019, 09:12

Най-интересните теми от българската преса днес, 22 април:

„Меридиан мач”: Ботев Пд мисли над нов договор за Киров

Ръководството на Ботев (Пловдив) обмисля оферта за нов договор към треньора Николай Киров. В нея се очаква да има подобрени условия за специалиста, който в последните години се утвърди като един от най-добрите в страната. Белия съумява да държи „жълто-черните" на постоянно високо ниво, въпреки че при всеки трансферен прозорец го напускат по няколко основни футболисти, а бюджетът за техни заместници става все по-ограничен. Настоящият контракт на Киров изтича през лятото на 2020 година, но от клуба искат да се вслушат и в гласа на феновете и още от сега да бетонират треньора за по-дълъг период.

„Обмисляме такава оферта заради добрата работа, която върши треньорът", призна и спортният директор Адалберт Зафиров пред „Меридиан Мач".

„Тема спорт”: Пак дилема за левия бек пред Любо Пенев

За пореден път тази пролет треньорът на ЦСКА Любослав Пенев има дилема кого да пусне като ляв бек. Опциите пред него за реванша за купата са доста. В последните две срещи в тази зона действаше Стойчо Атанасов. Там бе използван също Лясков. Стигна се и до преквалифицирането на Бикел от вътрешен халф в краен бранител. Той се представи на ниво в тази роля срещу Лудогорец за купата (1:0). Вариант е и Жеферсон, но ако той бъде включен в групата, от 18-те трябва да отпадне Евандро или Енрике заради паспортите извън ЕС. В два мача като ляв бек бе използван Нуно Томаш. Твърд титуляр срещу Ботев Пд ще е Енрике, който ще стартира отляво на атаката. Той записа само 11 минути във вечното дерби. Очаква се и завръщането в групата на Тиаго, но не е сигурно, че той ще може да стартира.

След реванша за купата ЦСКА и Ботев отново играят помежду си, но в Коматево - на 29 април, понеделник, за първенство.

„Тема спорт”: Чуждестранен скаут с любопитна оценка за Станислав Иванов

Чуждестранен скаут, присъствал на вечното дерби с ЦСКА, даде любопитна оценка на младока на Левски Станислав Иванов. 20-годишният футболист започна като титуляр по десния фланг на атаката. 

"Той е добро попълнение, може да динамизира нападението с бързината си. Липсва му обаче точност, която проличава в последната трета на игрището, когато трябва да нанесе удар. Това му пречи и до момента да не е открил головата си сметка", е заключението на агента, работещ с френски и холандски клубове.

Срещу ЦСКА младокът не успя сериозно да застраши вратата на противника. В трети пореден двубой Иванов започна като титуляр. Този сезон той е бил на терена в 10 двубоя в Първа лига, но все още няма попадение на сметката си.

Източник: Novsport

Последни новини