Сензациите в пресата: Ботев Пд пак залага на бразилец в атака

Сензациите в пресата: Ботев Пд пак залага на бразилец в атака

Novsport

19-06-2019, 09:29

Сензациите в пресата днес, сряда, 19 юни 2019 година:

„Меридиан мач“: Ботев (Пд) пак залага на бразилец в атака

Ботев (Пд) отново ще заложи на бразилец в атака. Той е чакан в петък в базата в Коматево и директно ще подпише с „канарчетата“. За целта личните му условия вече са договорени предварително. Южноамериканецът ще замени Феребори Доре, който си тръгна, след като разочарова с изявите си при завръщането си под тепетата. За Ботев бе спряган Венци Христов, но „жълто-черните“ обявиха, че нямат интерес към него. Нападателят е свободен агент, след като не се разбра с Арда за нов договор. Новият бразилец бил изявен голмайстор, въпреки че не впечатлявал с физически данни. „Меридиан Мач“ научи, че „канарчетата“ ще вземат Тайлон. 24-годишният нападател идва от Хибърниънс (Малта). На Острова на рицарите той е записа 25 мача, в които е вкарал 19 гола. Има и 7 асистенции. Тайлон преди това е играл само в Интернасионал (Лимейра) в родината си. Той е висок 185 см, а в момента е свободен агент. В същото време стана ясно, че Ботев няма да прави промени в цената на билетите и абонаментните си кадри. Пропуските за мачовете ще бъдат пак по 10 и 8 лева, а срещу 15 ще влиза възрастен с дете. Иначе привържениците на тима може да си осигурят достъп за целия сезон срещу 150 и 200 лева. Мястото във ВИП ложата остава - 600 лева.

„Тема Спорт“: Арда чака арменски национал

Новакът в елита Арда подготвя сериозен трансферен удар, разбра "Тема Спорт". Клубът вече се е договорил с национал на Армения, футболистът е взел участие в евроквалификациите с Лихтенщайн (3:0) и Гърция (3:2), които се играха на 8 и 11 юни. Кърджалийци пазят името му в тайна, като се знае само, че става въпрос за халф. Той ще е едно от най-сериозните летни попълнения. Арменецът ще се присъедини към Арда в понеделник, тъй като е получил почивка заради участието си за националния отбор. Халфът се е разбрал напълно по договора си с родния клуб. Този трансфер е поредната индикация за сериозните амбиции на Арда. В тима се надяват да сглобят достатъчно силен състав, който да преследва място в Топ 6. В следващите дни към клуба ще се присъедини и централен нападател, най-вероятно също чужденец. В същото време президентът на Арда Петър Пешев проведе много ползотворна среща с главния координатор на академията на Аталанта г-н Констанц, който е член на хита в Серия А. Заедно с Пешев бе и бившият шеф в Локо Пд Кузман Маринков, който има сериозни позиции в Италия. След срещата стана ясно, че Арда и Аталанта ще си сътрудничат с размяна на млади таланти. Не е изключено в посока Кърджали да дойдат футболисти, които да изкарат пробен период, както и млади таланти от школата на Арда да посетят академията на италианския клуб. В следващия месец делегация от Италия, начело със собственика на Аталанта Антонио Перкаси, ще върне визитата и ще се запознае с условията, които предлага Арда в Кърджали.

„Тема спорт“: Швейцарски вратар на проби в Черно море

Черно море е взел швейцарския вратар Миодраг Митрович (27 г.) на проби, разбра "Тема Спорт". Стражът се е присъединил към лагера на тима в Банско вчера. Митрович е без отбор точно от година насам. Последният мач на швейцареца е бил... финал за Купата на Румъния. Митрович е под рамката на Университатя Крайова при успеха с 2:0 над Херманщад на 27 май 2018 г. - 2:0. Въпреки че опазва мрежата си суха и е използван в 11 шампионатни участия, Митрович напуска Крайова. През изминалия сезон той така и не си е намерил отбор, но сега от Черно море са решили да му дадат шанс. По-голямата част от кариерата на стража е преминала във втора швейцарска дивизия с екипа на Локарно, за който има 81 мача. През 2013 г. преминава в италианския Бари, но така и не записва участие. Между 2014-а и 2016-а е в елитния словенски Кърка, за който играе 47 пъти. През сезон 2017/18 г. е в Университатя, където е бил съотборник с Радослав Димитров, Апостол Попов и Христо Златински. Висок е 184 см. Черно море пък представи вчера 4-ото си лятно попълнение. Това е 26-годишният Абдалах Имамо, който има 4 мача за националния отбор на... Коморските острови. Той играе като ляв бек и опорен халф. Идва от френския Дранси, завършил последен - 18-и, в трета дивизия през изминалия сезон. Имамо е записал 24 мача и 3 гола. Общо за този тим има 49 участия. Бил е част и от нискоразредните френски Севини ле Темпле, Селонжи и Куетини. Имамо вече направи една тренировка с Черно море в Банско. Той е призван да уплътни левия фланг на отбраната. До този момент с договори освен Имамо се обвързаха крилото Жордао Кардозо, офанзивният халф Илиан Илиев-младши, който е син на треньора, и централният нападател Исмаил Иса. В отбора проби кара и централният защитник Делмиро (30 г.). Днес варненци играят с Марица Пловдив.

Източник: Novsport

Последни новини