Сензациите в пресата: В Турция уверени - Кешеру подписва с Ризеспор

Сензациите в пресата: В Турция уверени - Кешеру подписва с Ризеспор

Novsport

22-04-2018, 08:45

"Меридиан мач": В Турция уверени: Кешеру подписва с Ризеспор

Намиращият се в невероятна форма през пролетта Клаудиу Кеше-рю може да бъде продаден от Лудо-горец през лятото. Това твърди турското издание . "Фотомач", според чиято информация той вече е дал съгласието да премине в местния Ри-зеспор. Този клуб искаше румънеца и през зимата, но тогава отказа да плати трансферна сума, като се надяваше да го вземе като свободен агент през лятото. Но Кешерю поднови договора си с шампионите и сега турците ще трябва да се пръкнат доста по-дълбоко. Това обаче едва ли ги притеснява, с оглед на факта, че нападателят не спира да бележи голове.

„Ризеспор търси усилено нов нападател и продължава да влага всички усилия в привличането на Клаудиу Кешерю. Той вече е поканен в Турция за заключителни преговори за личните си условия и двете страни се очаква да си стиснат ръцете", пише „Фотомач".

"Тема спорт": Велизар гледа Уест Хем - Арсенал

Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров изгледа двубой от Висшата лига на Англия за резерви (до 23 г.). Той бе на стадион "Лондон" за срещата между Уест Хем и Арсенал в петък в компанията на административния директор на ЦСКА Милко Георгиев и агента Николай Жейнов. Артилеристите спечелиха с 3:1 с два гола на обещаващия нападател Едуард Нкетия и един на партньора му в атака Райе Нелсън. За чуковете пък точен бе португалският халф Домингос Кина. Арсенал е лидер в една от двете групи на Висшата лига до 23 години, докато Уест Хем е 5-и.

Не е изключено Велизар, Милко Георгиев и Жейнов да са гледали някой от футболистите с мисъл за лятната селекция на ЦСКА. Червените

се готвят да се завърнат подобаващо в евротурнирите и правят големи усилия, за да привлекат класни попълнения през лятото. Велизар Димитров вече бе на мисия в Бразилия, където наблюдава срещи от щатските първенства. Другите двама скаути - Христо Янев и Владимир Манчев, пък на няколко пъти посетиха Централна и Западна Европа.

Велизар, Георгиев и Жейнов ще изкарат още няколко дни 6 Англия, като днес отново ще посетят мач на Острова.

"Тема спорт": Едвин Джеси изуми с музикални умения

Крилото на ЦСКА Едвин Джеси впечатли съотборниците си с неподозирани умения. Ганаецьт изсвири кратко изпълнение на пиано в хотела на отбора в Стара Загора вечерта преди мача с Берое. Джеси привлече вниманието на част от посетителите в лоби-бара, а няколко от чуждестранните му съотборници го заснеха. Така освен качества на терена Джеси показа и увлечение по музиката. Той се научава да свири на пиано като дете, а в предишни свои клубове също е забавлявал съотборниците си по този начин. Така, докато е в Хера-клес през 2014-а, ганаецьт отново сяда пред пианото преди мача и изпълнява версия на популярната песен на Боб Марли No Woman, No Cry.

Преди години друг играч на ЦСКА - Килиън Шеридън, също демонстрира умения на този инструмент. Той го напраби по време на една от зимните подготовки на червените в началото на 2011 г. Нападателят не успя да остави следа на "Армията" с играта си, но после направи успешна кариера в Кипър и сега в Полша, където е част от бореиция се за титлата Ягелония. Ирландецът е на 29 г., а беше собственост на ЦСКА между 2010 и 2012 г.

Източник: Novsport

Последни новини