Сензациите в пресата: Вратарска рокада в ЦСКА

Сензациите в пресата: Вратарска рокада в ЦСКА

Novsport

27-04-2019, 09:16

Сензациите в пресата днес, събота, 27 април 2019 година:

„Меридиан мач“: Стипица сменя Черняускас в Коматево

Почти сигурно Любо Пенев най-после ще направи рокада на вратата на тима за първи път, откакто е поел отбора. Резервата Данте Стипица трябва да се появи на мястото на Витаутас Черняускас. Известно е, че литовецът направи грешка срещу Ботев (Пд), която доведе до откриването на резултата от гостите чрез Тодор Неделев. Публиката на ЦСКА отново настръхна срещу вратаря, въпреки че неговите грешки вече са много по-малко и в редица мачове имаше ключови намеси. Това обаче се забелязва много по-малко от редките гафове, които прави. Известно е и, че Черняускас преподписа договора си с ЦСКА през зимната пауза и има желание да остане още дълго на „Армията“, тъй като се е устроил тук със семейството си, а и говори езика без проблем. Любо Пенев обаче трябва да му спести напрежението и ще му даде поне кратка почивка.

„Тема спорт“: Локо Пд започва преговори с шестима

Шестима играчи на Локомотив Пловдив са с изтичащи договори в края на сезона. Това са Асен Георгиев, Игор Банович, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Димитър Везалов и Илко Пиргов. Очаква се в началото на май ръководството на черно-белите да започне преговори с тях. Желанието на старши треньора Бруно Акрапович е да задържи всички. С приоритет са Ангелов, Буна и Везалов. За понеделнишкото гостуване на Славия пък босненският наставник няма да може да разчита на цели трима титуляри, които са наказани. Това са Банович, Аралица и Янко Ангелов. Поради това се очаква Акрапович да направи някои размествания най-вече в средата на терена. Последните два двубоя между Славия и Локо Пд завършиха при резултат 1:1.

„Меридиан мач“: Ботев Пд вдига Джонатан Перейра за финала

В Ботев (Пловдив) научиха поредната добра новина, след като отборът си осигури мечтан финал за Купата на България с градския съперник. Почти сигурно титулярният десен защитник Джонатан Перейра ще бъде възстановен за финала, след като се разбра, че Антонио Вутов ще се върне след наказание точно за мача на годината на „канарчетата“. Пловдивчани имаха опасения, че Перейра ще бъде  аут до края на сезона, тъй като имаше съмнения, че бразилецът е със скъсан мускул. Медицинските изследвания обаче са показали, че той има само пресечен мускул, което се лекува в рамките на 2 седмици. Бразилецът вече седмица е извън игра след първия мач с ЦСКА и според прогнозите той трябва да се появи с жълто-черната фланелка още преди финала, за да си върне игровия ритъм. Така по всичко изглежда, че Ботев може да е в пълен състав за финала срещу Локо (Пловдив), като до 15 май и контузията на Атанас Зехиров трябва да отшуми. Юношата на ЦСКА вече тренира с отбора и скоро може да го видим на терена.

„Тема спорт“: Мицански готов за игра

Нападателят Илиян Мицански може да се завърна в игра за Славия при домакинството на Локомотив Пловдив в понеделник. От десетина дни той вече тренира наравно със съотборниците си. За последно той игра на 16 февруари при загубата с 0:1 от Ботев Пд в Коматево. Мицански е получил рядко срещана травма - отлепване на сухожилие от менискус. Той подсили Славия през есента, като записа 12 мача и вкара 4 гола. Почти сигурно нападателят ще попадне в групата за двубоя с черно-белите, но най-вероятно ще остане на пейката. Така единствен с проблеми остава Ертан Томбак. Както е известно, след фиаското срещу Септември Сф Славия се раздели с трима - Ашковски, Марем и Онуоха, а Шоколаров е с последно предупреждение.

Източник: Novsport

Последни новини