Сензациите в пресата: Големи проблеми в Славия преди Левски

Сензациите в пресата: Големи проблеми в Славия преди Левски

Novsport

06-10-2018, 08:44

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 6 октомври:

„Тема спорт”: Големи проблеми в Славия преди Левски

Сериозни кадрови проблеми налегнаха Славия преди мача с Левски утре от 19:15 часа на „Герена". Със здравословни оплаквания са двама от асовете - вратарят Георги Петков и офанзивният халф Галин Иванов. Те са получили контузии в срещата с Ботев Враца (0:1) и според информация на „Тема спорт" са под голяма въпросителна за сблъсъка с Левски. Днес Петков и Иванов ще минат финални прегледи, които ще покажат дали ще могат да играят на "Георги Аспарухов". Доста тежко е положението и в защитата на Славия. И двамата титулярни бекове на отбора със сигурност пропускат гостуването на Левски - Сашо Александров и Димитър Велковски са с контузии. Александров, известен още с прякорите Бодичека и Алвеша, получи разтежение през първото полувреме на мача с Ботев Враца. Велковски пък се контузи по време на загрявката за същата среща. Доскорошният футболист на Локо Пд има стара травма, която го измъчва и може да се подложи на операция заради нея. Аут е и Славчо Шоколаров, който е наказан. Той беше използван като десен и ляв бек срещу Ботев, така че проблемите в тази област са наистина сериозни.

Шансове да стартира като краен бранител има Янис Карабельов. Другият бек пък се очаква да е Тейнур Марем. Той замени на пожар Сашо Александров отдясно в миналия кръг. Роденият в Хасково 24-годишен играч номинално е централен защитник. Под въпрос за Левски е и фланговият футболист Стефан Ашковски, който също може да бъде използван като краен бранител.

"Положението с контузиите наистина е много сериозно, а като добавим и наказанието на Шоколаров, става още по-зле. Ние обаче не сме се предали и ще се опитаме да вземем нещо от Терена". Няма от какво да се плашим", каза треньорът на Славия Златомир Загорчич.

„Меридиан мач”: Неделев хвърли в паника „канарчетата"

Звездата на Ботев Тодор Неделев вдигна на крак спортно-техническия щаб на жълто-черните на вчерашната тренировка и е под въпрос за домакинството срещу Дунав. Любимецът на бултрасите се оплака от стомашно разстройство и напусна преждевременно заниманието. Доктори и рехабилитатори веднага се захванаха с национала, за да може футболистът да бъде вдигнат за предстоящия двубой на „канарчетата". За радост на треньора на Ботев в групата се завръщат контузените Кристиян Димитров и Радослав Терзиев. За сметка на това в последния момент отпадна Кристиян Добрев. 

„Труд”: Тиаго Силва вдигна пета сграда

Тиаго Силва се превръща в един от най-успешните бизнесмени от миналите през българския футбол играчи. Бившата бразилска звезда на   ЦСКА вдигна пета жилищна сграда край Порту Алегре. Билдингът е на седем етажа и всеки апартамент струва по 220 000 евро. След като сградата беше открита официално, Тиаго Силва влезе в компанията на стоте най-успешни строителни предприемачи в южна Бразилия. „Доставя ми огромно удоволствие тези начинания. Тепърва навлизам в този бизнес и нямам намерение да спирам. Следващата ми сграда ще бъде на 16 етажа. Тя ще е най-внушителното нещо, което съм правил досега”, разкри Силва. 

Петият бисер в короната на Тиаго Силва се нарича „Армения". Сградата няма нищо общо с бившата съветска, република, а носи името на езерото, до което е разположена. Освен със строителство Тиаго Силва работи понякога и като агент на футболисти. Миналата година главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров му гостува, докато наблюдаваше играчи за „червените".

Източник: Novsport

Последни новини