Сензациите в пресата: Двама от ЦСКА изгоряха, други двама висят за Левски

Сензациите в пресата: Двама от ЦСКА изгоряха, други двама висят за Левски

Novsport

17-02-2019, 09:25

Най-интересните теми от българската преса днес, 17 февруари:

„Тема спорт”: Двама от ЦСКА изгоряха

Двама от играчите на ЦСКА ще бъдат наказани след двубоя с Черно море. Чорбаджийски и Бикел получиха своя 5-и жълт картон през този сезон и състезателните им права ще бъдат спрени за 1 среща. Те ще изтърпят санкцията в междинния кръг срещу Ботев Враца. Червените посрещат съперника на "Армията" във вторник от 17:30 часа. Техни заместници ще бъдат Перейра в центъра на защитата до Бодуров и Ангел Лясков в лявата зона на отбраната. Чорбаджийски изгоря на "Тича" след бурна реакция, а Бикел - заради тактически фаул след почивката. Двамата ще са на разположение за вечното дерби, което ще се играе в неделя, 24 февруари, от 13:00 часа. 

Едно на ум в мача с Ботев Враца обаче ще трябва да имат Малинов и Лясков, които висят с по 4 картона. Халфът го получи на "Тича" вчера. В случай че някой от двамата бъде санкциониран във вторник, ще пропусне двубоя с Левски.

Прави впечатление, че с ЦСКА за Варна изобщо не пътува вратарят Данте Стипица. Хърватинът най-вероятно е получил травма, поради която втори страж бе 20-годишният Слави Петров.

Черно море пък ще има цели трима наказани играчи за следващия кръг. Варненци гостуват на Славия във вторник от 12:30 часа. Освен изгонения вчера Васил Панайотов от сметките отпадат централният защитник Пламен Димов и вътрешният халф Петър Витанов. Срещу ЦСКА двамата получиха 5-и жълт картон през сезона и правата им ще бъдат спрени за 1 среща. Тримата наказани ще са на разположение за домакинството срещу Лудогорец в събота, 23-и, от 15:00 часа.

„Тема спорт”: Чибота идва на прегледи утре

Нападателят Мейвис Чибота ще пристигне в България в понеделник. Това съобщиха от клуба му Бней Йехуда. За тогава са насрочени медицинските прегледи на 22-годишния конгоанец. Ако играчът ги премине успешно, то той ще подпише 4-годишен контракт. За правата му Лудогорец ще трябва да плати 800 хиляди евро, защото Чибота е обвързан с Бней Йехуда до лятото на 2021 година. Половината от сумата обаче ще отиде в този клуб, а другата ще е за Макаби Тел Авив, чийто юноша е нападателят. Чибота ще взима по 400 хиляди евро на сезон, а контрактът му ще влезе в сила от лятото.

И докато Чибота е решение за бъдещето на атаката на орлите, то надали треньорът Антони Здравков ще може да промени нещо за предстоящото домакинство на Ботев. Орлите направиха сериозен гаф още на старта на пролетния полусезон в Първа лига - 0:0 при визитата на Верея, а в следващия кръг ще мерят сили с Ботев. Двубоят срещу канарчетата е на 19 февруари, вторник, от 15:00 часа в Разград.

За него почти сигурно на разположение на Здравков няма да е Якуб Швиерчок. Полякът продължава да лекува контузия в петата, която получи по време на зимния лагер в Кипър. Така единствената опция за върха на нападението за треньора ще бъде Клаудиу Кешеру, който не бе на ниво срещу Верея. През паузата Лудогорец преотстъпи двама бразилци, които сега можеха да бъдат ползвани - Жоао Паоло бе пратен в Ордабаси, а Жуниор Брандао отиде в Гояс. Срещу пловдивчани се очаква отново извън състава да бъдат оставени вратарят Ренан дос Сантос и левият бек Натанаел. Причината е, че те отказват да продължат договорите си. Стражът е обвързан с клуба до края на годината, а бранителят до лятото. Ако не преподпишат, те няма да играят.

„Меридиан мач”: От „Лаута" отказали оферти за шестима

Треньорът на Локо (Пд) Бруно Акрапович разкри, че през зимата е имало оферти за шестима от футболистите му, но е преценено, че е по-добре те да останат на „Лаута".

„Не знам как мислят другите, но моето мнение е, че в крайна сметка има сериозна разлика между отбора в момента и този, който заварих. В момента имаме един отбор, който е с 6-7 години по-млад и наистина има шанс да продадем някого. И тази зима отхвърлих някои предложения. Защото според мен още не е моментът и е по-хубаво тези момчета да останат за още 6-7 месеца при нас. И съм сигурен, че след време в клуба ще има приходи, което е и голямото желание на собственика. Например един Анте Аралица, за който нонстоп ми звъняха. За Томашевич също, за Бирсент Карагарен, за Езе знаете, за Мустафа ми се обаждаха... Преди три дни за Парвиз Умарбаев беше актуално предложение да тръгва за добър отбор. Това е нещо, което можеш да правиш с млади перспективни футболисти. С някои на по 35-36 години не можеш да го правиш и аз не искам такава работа да правя. Това не е сериозно", каза Акрапович.

Източник: Novsport

Последни новини