Сензациите в пресата: Допингираният от Пирин спипан с марихуана?

Сензациите в пресата: Допингираният от Пирин спипан с марихуана?

Novsport

31-03-2018, 08:36

„Телеграф”: Допингираният от Пирин спипан с марихуана?

Уличеният в употреба на допинг футболист на Пирин е хванат с марихуана. Това се говори усилено във футболните среди, макар информацията все още да не е официално потвърдена. За момента е отворена само проба А. Това е и причината от БФС да не обявяват за кой играч точно става въпрос, тъй като чл. 26, ал. 5 от Антидопинговите правила в системата на БФС гласи: „БФС няма право да разгласява самоличността на футболиста пред трети лица до окончателното потвърждаване на неблагоприятния резултат". Твърди се обаче, че става въпрос за Димитър Благов. Именно той и Александър Башлиев са се явили на допинг контрол след мача с ЦСКА (1:2) на 11 март в Благоевград, след който е дадена положителната допинг проба. Халфът Благов не попадна в групата за снощния мач на Пирин срещу Черно море. Башлиев пък пътува до Варна и трябваше да бъде титуляр. Тези два факта се явяват подкрепа на твърдението, че именно Благоев е уличен в употреба на забранени вещества. Във въпросния мач срещу ЦСКА той беше контузен и изобщо не бе в плановете на треньора Милен Радуканов. Включен бе обаче в групата, за да попълва бройката, тъй като резервната скамейка на „орлетата" е къса. Башлиев пък беше титуляр срещу „червените" и игра 90 минути. Оттук нататък процедурата е следната: в 7-дневен срок след получаване на известието от БФС, че е уличен в употреба на забранени вещества, играчът има право да подаде молба за отваряне на Б пробата. Ако не го направи, резултатът от проба А се счита за окончателен и се преминава към предприемане на наказателна процедура. Тя предвижда до две години наказание. Преди малко повече от година волейболистът на Левски Спас Байрев също беше хванат с марихуана. Наложено му бе две години наказание, което по-късно беше намалено на една.

„Тема спорт”: Орлите пак с летен лагер в Австрия

Ръководството на Лудогорец вече е започнало работа по лятната подготовка на тима. Тя по традиция ще премине на два етапа. Първият ще е у нас, като мястото все още се уточнява. Вероятно разградчани и това лято няма да изменят на Смолян. Вторият лагер ще се проведе в Австрия, в спортна база между градовете Инсбрук u Залцбург. Тя ще е различна от тази, в която тимът отсяда в последните години.

Преди дни на място е бил командирован асистентът на старши треньора Димитър Димитров - Георги Чиликов. Мисията е била свързана с оглеждане на предложената база за подготовка и възстановяване на футболистите, както и с кои отбори може да се изиграят 5-6 контролни мача със солидни съперници по време на двуседмичния престой на австрийска земя.

„Тема спорт”: Спонсор ще прави козирката на „Герена"

Един от основните спонсори на Левски се е заел със задачата да постави козирка над сектор А на стадион "VIVA-СОМ Арена Георги Аспарухов". Става въпрос за чуждестранна строителна компания, чието лого стои на задната част на фланелките на сините. Тя е основният изпълнител на проекта по покриване на трибуната като, естествено, ще наеме и подизпълнители.

Желанието на собственика на Левски Спас Русев е сектор А да се сдобие с покрив до началото на есента. Босът веднъж вече се опари с напразно обещание. Още след като придоби мажоритарния пакет акции на клуба, той обяви, че първите му задачи са да направи козирка и ново информационно табло на „Герена". След това обаче се оказа, че средства за изграждането на такива няма, а Русев заяви: "Поставянето на козирка не е като отварянето на чадър".

Фирми, които се занимават с метални конструкции, вече са започнали работа по изработването на различни сегменти от съоръжението. Това обаче е сложен и дълъг процес. Затова и от клуба до момента не са се ангажирали със срокове кога "Герена" ще има козирка и шефовете мълчат по въпроса. Както е известно, след голямо забавяне централната трибуна на "Герена" бе пусната в експлоатация на 23 април 2016 година по време на двубоя Левски - Лудогорец (0:0). Строежът трябваше да приключи две години по-рано, а именно за 24 май 2014-а, когато сините празнуваха вековния си юбилей. В един момент обаче работите по нея бяха "замразени" заради липсва на финансови средства, а накрая открита без козирка. В момента клубът още изплаща новия сектор.

„Меридиан мач”: В Босна правят национален стадион, вдъхновени от „Лудогорец Арена"

Възторгът, който играчи, треньори и журналисти на Босна и Херцеговина изразиха за базата и стадиона на Лудогорец, намери своето естествено продължение, след като стана ясно, че новият национален стадион на бившата югорепублика ще бъде направен по тертипа на този в Разград. Това обяви на специална пресконференция президентът на Железничар Сенад Мисимович, който подписа договор с фирмата „Hellasod/ Greentech". Според него цялостната подмяна на тревното покритие ще струва 1 096 149 марки (1 босненска марка е равна на 1 лев), а с допълнителните подобрения по съоръжението цялостната похарчена сума ще е 1 216 000 марки. Наскоро Жельо успя да изгради изгорялата по време на войната в бивша Югославия източна трибуна, но тревното покритие, което не е сменяно от 1976 г., пречи на стадиона да се играят международни мачове. Очаква се изпълнението на проекта да бъде възложено на смесен гръцко-български екип, като представителя на компанията Янис Атанасиу подчерта добрия опит на „Hellasod/ Greentech" в изграждането на стадиони в България, Сърбия, Албания и Македония.

Източник: Novsport

Последни новини