Сензациите в пресата: Ел Маестро поискал дуо на Септември, Десподов резерва срещу Витоша

Сензациите в пресата: Ел Маестро поискал дуо на Септември, Десподов резерва срещу Витоша

Novsport

05-11-2018, 09:20

Сензациите в пресата днес, понеделник, 05.11.2018 година:

„Тема спорт“: Ел Маестро предложил двамата от Септември

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро лично е харесал качествата на играчите на Септември Сф - Здравко Димитров и Ишмаел Байду. Още преди двайсетина дни се появи информация, че червените проявяват интерес към тях. Двамата са хванали окото на наставника на армейците с изявите си в част от мачовете в първенството. Той ги е наблюдавал в няколко срещи на по-ранен етап и е проявил интерес. Ел Маестро гледа всички мачове от шампионата и е харесал още няколко от по-младите родни футболисти. Според запознати по-голяма е вероятността ЦСКА да привлече Здравко Димитров. Това обаче по-скоро би могло да се случи след края на сезона. 20-годишното крило в известна степен напомня като начин на игра на Десподов. Подобно на него и Димитров е бърз и рязък футболист, притежава плътен удар, като играе добре и с двата крака. Прави впечатление също, че влиза смело в единоборствата. През последния месец Димитров имаше здравословни проблеми, поради което почти не е играл. Той се появи в края на двубоя с Верея (1:0). Този сезон е записал 11 участия и 1 гол в първенството с 606 минути. Димитров вкара при разгрома с 5:1 над Черно море във Варна. Привличане на 19-годишния ганаец Байду пък е по-малко вероятно на този етап. Той няма паспорт от държава в ЕС, а бройката на тези чужденци в ЦСКА е доста висока. Байду е с 13 мача и 2 гола този сезон при 957 минути в първенството. Армейците продължават да следят изявите и на вратаря на Локо Пд Мартин Луков и са останали впечатлени от играта му в събота. Срещу ЦСКА той записа пореден добър двубой този сезон, като направи отлично спасяване при удар на Манолев през първата част. В края на срещата спаси и в ситуация очи в очи с Али Соу. 25-го-дишният Луков стигна до националния отбор през тази година, а треньорът на вратарите на ЦСКА Ивайло Петров-Пифа го определи в интервю за "Тема Спорт" като "най-добрия български страж в първенството", като отличи и Георги Георгиев от Верея. Армейците планират да привлекат двама или трима нови през зимата, като ще направят нов опит да вземат звездата на Ботев Пд Тодор Неделев.

„Меридиан мач“: Десподов остава резерва срещу Витоша

Кирил Десподов почти сигурно ще бъде резерва за ЦСКА в предстоящото домакинство на Витоша (Бистрица) за първенство. Мачът е в петък от 17,45 часа на стадион „Българска армия“. Причината звездата да остане на скамейката е, че той вече натрупа 4 жълти картона и при следващо официално предупреждение правата му автоматично ще бъдат спрени за една среща. След този мач има пауза в първенството заради мачовете на националните отбори в Лигата на нациите, но след нея на „червените“ им предстои деликатно гостуване на Дунав в Русе. Известно е, че „драконите“ са в подем при новия треньор Людмил Киров и на ЦСКА няма да му лесно. Двубоят с Витоша минава в графата „леки“, а тимът на Ел Маестро вече има две победи над този съперник през сезона - за първенство и за Купата на България. Десподов показа какво означава за отбора си точно в равностойния мач срещу Локо (Пловдив), който той лично реши с едно страхотно изпълнение на пряк свободен удар. След мача националът дори нападна феновете, част от които според него само стоят зад компютрите и чакат всяка грешна стъпка на отбора, за да започнат да го критикуват само него. На мястото на Десподов трябва да играе Едвин Джеси, който напоследък позагуби от блясъка си и треньорът Нестор Ел Маестро го държи резерва.

„Тема спорт“: Дунав среща бивш треньор на ЦСКА в Букурещ

Дунав е уредил контрола с елитен румънски отбор във втора поредна пауза за националите. "Тема Спорт" разбра, че русенци ще гостуват на Волунтари на 16 ноември (петък) от 14:00 часа. Двубоят ще се проведе на стадион "Ангел Иорданеску", който се намира в северните покрайнини на Букурещ. Волунтари в момента е последен, 14-и, в румънския елит с 8 точки от 13 изиграни мача. Преди по-малко от месец отборът бе поет от бившия треньор на ЦСКА Йоан Андоне, който подобри представянето на Волунтари. В предишния кръг тимът се даде доста трудно на Стяуа (1:2).

„Меридиан мач“: Радуканов поема Септември от Нова година

Ръководството на Септември е взело решение да повери отбора на Милен Радуканов от Нова година. По информация на „Меридиан Мач“ само чудо може да остави тандемът Христо Арангелов - Мариян Христов начело на тима и след зимната пауза в първенството. По-вероятно е те да останат част от щаба на по-опитния треньор, който начело на Пирин потвърди сериозните си качества, въпреки злощастното изпадане през пролетта. Причините за срива при благоевградчани бяха изцяло организационни и финансови, защото отборът си вървеше добре и след края на редовния сезон бе далеч от изпадащите. Системата с баражите обаче му изигра лоша шега. Президентът Румен Чандъров и спортният директор Кристиян Добрев са съгласували с Радуканов и назначението на кондиционния треньор Михайпо Шекероски. Двамата са близки и поддържат постоянна връзка от дълго време. Идеята е в мачовете до края на есенния дял Радуканов да може още по-добре да се запознае с нивото на Септември и да потърси правилните попълнения, с които напролет да изпълни целта и да задържи отбора в елита.

„Меридиан мач“: Ботев ще домакинства във Враца

Ботев (Вр) може да изиграе някое от домакинствата си в Първа лига на своя стадион „Христо Ботев“. Сигнал за преместването от стадион „Огоста“, където новакът посреща гостите си цяла есен, даде старши-треньорът СашоАнгелов. От управата на врачани потвърдиха, че са подали документи с желание да се завърнат у дома, но от Лицензионната комисия към БФС бавят решението си. Готовност да се преместят е имало още за срещата с „моряците“, но комисарите от БФС казали на врачани да изправят пилоните за осветлението и едва тогава ще може да се говори за реално преместване от Монтана във Враца. Следващото домакинство срещу Дунав може да е на стадион „Христо Ботев“.

Източник: Novsport

Последни новини