Сензациите в пресата: Занев и Пинто на линия за реванша с Осиек

Сензациите в пресата: Занев и Пинто на линия за реванша с Осиек

Novsport

31-07-2019, 08:17

Най-интересните теми от българската преса днес, 31 юли:

„Тема спорт”: Занев и Пинто на линия за реванша с Осиек

ЦСКА ще може да разчита 6 реванша с Осиек на Петър Занев и Рубен Пинто. От понеделник двамата тренират на пълни обороти и се очаква да пътуват с отбора за Хърватска. Занев получи мускулен проблем към края на двубоя с Осиек на "Армията" и първоначалните прогнози бяха, че може да е аут за десетина дни. Възстановяването на бранителя обаче е протекло бързо и той ще е готов за втората среща. При успеха с 1:0 над хърватите Занев беше използван като ляв централен защитник в схема 3-5-2. Той вероятно ще играе на същата позиция и утре, освен ако Петрович не реши да го ползва като халф-бек, а в центъра на отбраната до Бодуров и Томаш да действа Чорбаджийски. Люпко няма намерение да променя тактическата постройка.

Рубен Пинто също се завръща за реванша с Осиек. Той не взе участие в първата среща заради вирусно заболяване, поради което пропусна и гостуването на Славия. Португалецът вече се е възстановил и заедно със Занев поднови тренировки наравно с отбора. Не е изключено Пинто да е титуляр в Хърватска. В такъв случай резерва ще остане един измежду Тиаго и Фабрини с оглед ЦСКА да има по-дефанзивна средна линия.

Днес отборът на ЦСКА заминава за Хърватска, където в четвъртък ще играе срещу Осиек мач реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. Армейците излитат от Терминал 1 на летище София в 13:30 часа. Пресконференцията на Люпко Петрович е от 19:45 часа, а тренировката на ЦСКА е от 20:15 часа.

“Тема спорт”: Ботев Пд преговаря за раздяла с двама

Ръководството на Ботев (Пловдив) ще започне разговори за раздяла с двама футболисти. Това са защитникът Джонатан Перейра и крилото Антон Карачанаков. Първият страда от хронична травма. Той се контузи през миналия сезон, а през този още не е играл. Наскоро Джонатан бе на прегледи в чужбина, за да се прецени как да се процедира с лечението му. По всичко личи, че той скоро няма да се върне в игра. На неговия пост играят Филип Филипов и Родни Клустер, така че треньорът Желко Петрович няма нужда от услугите му.

Същото се отнася и за Антон Карачанаков, който не бе в групата за гостуването на Левски. Фланговият нападател много трудно ще се пребори за място в състава с оглед на факта, че наставникът налага твърдо Крис Добрев. Младокът се представя добре и няма да бъде пипан. На другия фланг пък играе Александър Тонев, а опции са още Антонио Вутов и Тодор Неделев. Затова и за Карачанаков няма бъдеще в Ботев.

„Меридиан мач: Холандец готов да плаща за шанс в Локо Пд

От началото на седмицата с Локо (Пловдив) отново е тренирал нападателят Оливер Ван Вийн. Той бе на проби по време на подготвителния лагер в Боровец през юни и взе участие в контролата с ФК Македония, но бързо бе отпратен заради сериозната класа и конкуренция, с която „черно-белите" разполагат в предни позиции към момента. Все пак Ван Вийн сам е решил да се върне и е помолил за втори шанс, който треньорът Бруно Акрапович се е съгласил да му даде. Футболистът е истински космополит. Баща му е от Холандия, но е роден в Мадрид, а след това със семейството си е живял и в Англия. Там е играл в нискоразредния Скелмерсдейл. Има малък опит и аматьорски отбор в Испания, а е бил и в американския Атлантик Сити. Той обаче е харесал работата с Акрапович и обявил, че е готов да си плаща апартамент в Пловдив и няма никакви претенции за заплата, ако му се даде шанс да облече черно-бялата фланелка. От треньорския щаб на Локо коментираха, че момчето има качества и ако не остане на „Лаута" няма да е изненада, ако си намери друг клуб в България, където би се представил добре.

Справката в интернет показва, че Оливър Ван Вийн е представян от същата мениджърска агенция, която защитава интересите и на Един Бахтич и Давид Малембана. Сред клиентите й е и бившият национал на Кот дИвоар Ромарик Дри, който игра за Беверен срещу Левски в евротурнирите, а след това направи успешна кариера, в която стигна и до испанския Севиля.

Източник: Novsport

Последни новини