Сензациите в пресата: И Енрике ляга под ножа

Сензациите в пресата: И Енрике ляга под ножа

Novsport

16-10-2019, 08:42

Сензациите в родната преса на 16 октомври, сряда, 2019 година:

Тема Спорт: И Енрике ляга под ножа

Двама играчи на ЦСКА ще се подложат на операции през тази седмица. След като вече стана ясно, че Жанио Бикел ще легне под ножа днес във Валенсия, "Тема Спорт" разбра, че и Енрике ще претърпи интервенция. Бразилското крило е със сериозен проблем в коляното, който в крайна сметка е наложил операция. Тя ще бъде извършена през тази седмица. Според първоначалните прогнози Енрике ще отсъства още 2 месеца, което на практика означава, че есенният дял за него приключи още преди да е започнал. Бразилецът е в лазарета от началото на юли, като се контузи по време на лагера в Австрия. В последния месец Енрике премина терапии, процедури и прегледи в България, Бразилия и Сърбия. Те обаче не са дали необходимия резултат и интервенцията се е оказала неизбежна.

Така за втора поредна есен Енрике на практика не е на разположение на отбора. Преди година той счупи ключица и пак беше опериран, а после не влизаше в групата заради паспорта си извън ЕС. Сега крилото не е записал нито един официален мач през сезона, а завръщането му на терена ще се отложи за 2020-а. Още в края на септември Люпко Петрович заяви пред "Тема Спорт", че Енрике почти сигурно ще пропусне остатъка от годината, а сега тези очаквания бяха потвърдени.

Халфът Бикел пък вече е във Валенсия, където днес ще се подложи на операция на рамото. От ЦСКА обявиха, че той ще отсъства месец и половина и ще се завърне в края на ноември. Надеждите на "Армията" са Бикел да е на линия за двубоя с Лудогорец в София на 1 или 2 декември. Той ще пропусне поне 6 мача, като 5 от тях са гостувания на Локо Пд, Етър, Арда за купата, Черно море и Ботев Враца. Няма да вземе участие и в срещата със Славия на "Армията".

Тема Спорт: Берое губи Бандаловски за Славия

Крайният бранител на Берое Иван Бандаловски почти сигурно ще пропусне срещата със Славия, разбра "Тема Спорт". Десният бек е получил контузия в тренировките по-рано през тази седмица и е под сериозна въпросителна. Най-вероятно заралии няма да рискуват с включването му. За негов заместник ще се избира между Милен Желев и Петко Цанков. На този етап за титуляр е гласен Желев, който този сезон има 7 мача, 522 минути и 1 гол в елита. Той кара трета поредна кампания под Аязмото. Конкурентът му Цанков пък беше привлечен от Витоша през лятото. Досега е играл само веднъж за Берое в елита, и то като резерва срещу Локо Пд на 22 септември (0:3).

Добрата новина за заралии е, че болните от вирус, които пропуснаха срещата с Черно море, вече са на линия -Перниш, Алкан и Камбуров. Наказан е Александър Василев. А в състава се очаква да се завърнат Еуженио и Вандерсон.

Берое посреща Славия в понеделник, 21 октомври, от 20:00 часа.

Меридиан мач: Локо Пд няма да търси заместник на Езе

Защитникът Стивън Езе и неговият мениджър продължават да упорстват, отказвайки да подпишат нов договор с Локо (Пд). Ръководството на клуба обаче не смята, че напускането на нигериеца ще наруши баланса в тима след зимата. Спортният директор Георги Иванов и треньорът Бруно Акрапович още в края на август взеха мерки и привлякоха португалеца Диниш Алмейда, който бързо се адаптира в тима и освен добра игра в защита показва и не по-лоша голова ефективност от Езе.

Към Стивън има интерес от клуб от Шотландия, но феновете в Локо вече коментират, че той трудно ще успее на друго място с това си отношение. От клуба до последно ще разчитат на него и той ще продължи да е титуляр до последния ден на договора си с клуба.

Все пак според Акрапович още има поне 10 процента шанс през декември да има и друга развръзка. Със сигурност нов централен бранител не се търси. В момента Локо освен с Езе и Алмейда разполага и с Давид Малембана, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Лукас Масоеро и преотстъпения на Спартак (Вн) Архан Исуф.

Източник: Novsport

Последни новини