Сензациите в пресата: Играчите ще заявяват адрес за допинг тестове

Сензациите в пресата: Играчите ще заявяват адрес за допинг тестове

Novsport

08-03-2019, 08:21

Сензациите в пресата днес, петък, 08 март 2019 година: 

"24 часа": Играчите заявяват адрес за тестове за допинг

Отборните спортове, като футбол, баскетбол, волейбол и други също ще трябва да заявяват адресите на състезателите си, за да бъдат проверявани внезапно за допинг.

Това предвижда новата наредба, която бе публикувана за обществено обсъждане от Министерството на младежта и спорта.

Отделно и ФИФА направи промени, които трябва да бъдат спазвани. Жребият няма да се тегли вече след мач, а на полувремето. Лекарите ще бъдат информирани след двубоя, а към играчите ще се залепя ескорт, който ще ги следва на пресконференция и миксзона, ако е необходимо.

В новата наредба за антидопинтовата дейност отново е залегнало правилото, че трябва да се върнат парите от наградите, които са получени от държавата, при положителна проба.

Това бе въведено по времето на Красен Кралев.

След обсъждането наредбата трябва да бъде приета на заседание на Министерския съвет.

Новият документ бе изготвен заради закона за спорта, който влезе в сила през тази година.

"Тема Спорт": Баналовски и Берое се разминават

Иван Бандаловски може да не подпише нов договор с Берое. Засега двете страни се разминават и не могат да стигнат до споразумение. Настоящият контракт на десния бранител е до края на сезона, след което става свободен агент и може да си тръгне без пари.

Бандаловски вече е получил предложение за нов договор, но развитие няма. Наскоро Берое обяви удължаването на контрактите на Мартин Камбуров и Александър Цветков. Спортният директор Валентин Грудев сподели, че се водят разговори и с други и се надява на положителна развръзка.

Бандата бе желан от Левски и ЦСКА през зимата, но никой не бе съгласен да плати откупната му клауза, след като в началото на юни той става свободен агент.

Иван Бандаловски пристигна под Аязмото в началото на 2018 година и подписа за година и половина. Той се обвърза със заралии като свободен агент, след като преди това разтрогна договора си с кипърския Анортозис. Според запознати желанието на бранителя е да продължи кариерата си в друг клуб - по възможност в чужбина или в някой от софийските грандове.

"Тема спорт": Етър предлага нов договор на Младенов в паузата

Етър ще направи всичко възможно да задържи голмайстора си Даниел Младенов, чийто зоговор изтича през лятото. Клубът планира за стартира преговори в паузата на първенството.

31-годишното крило със сигурност ще получи оферта от "болярите", за да не бъде изпуснат през лятото. Младенов се представя силно този сезон, като има 20 мача и 7 гола. Той вече се разписа на два пъти през пролетния дял - при 3:0 над Дунав и 2:0 над Локо Пд. Бившият футболист на Левски подсили Етър е началото на 2018 г. Преди това той изпадна в немилост в Пирин Бл при Милен Разуканов. Двамата имаха разногласия относно статута на Младенов и в един момент той беше изваден от първия отбор.

Източник: Novsport

Последни новини