Сензациите в пресата: Илиан Илиев оставя Кононго

Сензациите в пресата: Илиан Илиев оставя Кононго

Novsport

03-02-2018, 08:29

“Тема спорт”: Черно море задържа Кононго

Черно море почти сигурно ще задържи в редиците си левия бек Уго Кононго. Той дойде на проби още на старта на подготовката в началото на януари, като бе на лагера в Турция. Кононго е роден през 1992 година в Тулуза. Има френски паспорт, но е с конгоански произход. Очаква се през следващата седмица “моряците” да му предложат договор. Треньорът Илиан Илиев няма особени опции за поста ляв бек и именно заради това е решил да го задържи. В момента треньорът на варненци разполага единствено с Мартин Костадинов и юношата Томбак като крайни бранители. Кононго е играл в Лига 2 за отборите на Седан и Клермон Фут, като има мачове и за вторите отбори на Евиан и Бордо. 

Наставникът обаче се отказа от слугите на другите двама чужденци, които изкараха проби в клуба. Мохамед Диара и Александър Макуин бяха освободени и не тръгнаха с Черно море от Турция за Варна. Първият е централен защитник, а вторият - ляв бек, юноша на Тотнъм. Те играха в някои от контролите, но не впечатлиха особено. Шансове имаше за Диара, когото Илиев познава от краткия си престой в Алтай, където му е бил треньор, преди клубът да бъде изваден от елита и да бъде обявен във фалит.

Така наставникът на “Моряците” ще продължи търсенето на централен защитник. Такъв се очаква да дойде в близките дни, като според запознати отново става въпрос за чужденец. След напускането на Илия Миланов, Илиан Илиев разполага само с Хасани и Енчев. 

Очаква се междувременно договор с клуба да подпише Радослав Василев. Той се включи добре, като наставникът искаше да види само функционалното му състояние, преди да го вземе.

„Тема спорт”: Чужденец подсилва Славия в понеделник

Чуждестранен централен защитник ще дойде в Славия в понеделник. Това разкри старши треньорът Златомир Загорчич. Той обаче не пожела да издаде повече подробности.

"Последният ни мач от лагера в Турция с Тобол бе като от първенство - здрав и с много стабилна игра. Радвам се, че успяхме да спечелим. Бяхме по-добрият отбор и в двете полувремена. Това е добре и за отбора, и за момчетата. След 20 дни лагер вече е трудно на футболистите. Доволен съм от свършената работа в Турция. Момчетата се стараеха, като в някои от мачовете се виждаше много голяма умора. Сега ще имаме малко почивка и започваме подготовка за срещите от първенството. Възможно е да направим изходящи трансфери. Ако се стигне до това, задължително трябва да намерим нови играчи. За най-младите се дават най-много пари, а и ние в клуба живеем от тях. Политиката на клуба е такава. Момчетата са добри футболисти и заслужават да отидат в чужбина. Престиж е за нас, че футболист на Славия отива в Италия (Калоян Кръстев в Болоня). Липсва ни един централен защитник. Чакаме го в понеделник. Чужденец е", сподели Заги.

Меридиан мач”: Василев се борил с още 99 играчи за договор с Дженоа 

Защитникът на Лудогорец Александър Василев се е борил с още 99 души за договор с Дженоа. „Грифоните" публикуваха списък от 100 играчи, които са били спрягани за клуба, но нито един от тях не е бил привлечен. Както е известно талантът прекрати подготовката си с „орлите" в Турция и бе върнат в Разград. Причината е, че се дърпа за нов договор с шампионите. Смята се, че причината за това е именно Дженоа. Още през декември се заговори, че италианците са започнали да душат около него. „Грифоните", където рита Андрей Гълъбинов, обаче нямали намерение да плащат на Лудогорец и искат да вземат Василев без пари през лятото.

„Тема спорт”: Два дни почивка в Берое

Берое се прибра в Стара Загора от лагера си в Турция. Заралии направиха вчера една тренировка на базата си и бяха разпуснати в двудневна почивка от старши треньора Александър Томаш. Зелено-белите ще подновят занимания в понеделник. Тогава се очаква да бъде представено и португалското ново попълнение Рубен Луис Маурисио Бригидо. 26-годишното крило идва като свободен агент от кипърския Неа Саламина. Той е бил наблюдаван на живо на няколко пъти от спортния директор Валентин Грудев. Бригидо бе чакан в Стара Загора снощи. С него ще бъде сложен край на зимната селекция. Крилото ще може да дебютира в контролата със Славия. В понеделник ще стане ясно дали мачът ще е на 9 или 10 февруари, от колко часа и къде. По-всяка вероятност спарингът ще е в Стара Загора.

Източник: Novsport

Последни новини