Сензациите в пресата: Искат „лопата с пари" от Левски за Монтини

Сензациите в пресата: Искат „лопата с пари

Novsport

13-05-2019, 08:24

Най-интересните теми от българската преса днес, 13 май:

„Меридиан мач”: Искат „лопата с пари" от Левски за Монтини

Левски ще може да привлече нападателя на Динамо Букурещ Матия Монтини, ако изсипе „лопата с пари" за правата му. Това обяви вчера пред медиите в Румъния старши треньорът на „кучетата" Мирча Редник. Припомняме, че Монтини е сред вариантите за лятна селекция на Левски.

„Най-вероятно ще задържим Монтини и за следващия сезон. Поне това е на този етап. Естествено, ако някой изсипе лопата с пари, може да размислим и да го продадем. Все пак взехме Матия от трета лига, а той свърши отлично работата си за Динамо", каза Мирча Редник. Монтини вече има 12 гола в първенството на Румъния през сезона.

„Тема спорт”: Люпко може да остане начело на ЦСКА

ЦСКА може да не осъществи треньорска промяна след края на сезона. В момента начело на тима е Добри Митов, а негови консултанти са Люпко Петрович и Димитър Пенев. Основните тактически указания дава Петрович и сърбинът на практика е най-старши в екипа и има решаващата дума. От ЦСКА признаха, че има вероятност треньорският щаб да се запази и през следващия сезон. Главният мениджър Стойчо Стоилов получи няколко въпроса по тази тема след двубоя с Лудогорец. Той заяви: "В момента имаме треньори и не е сега моментът да коментираме този въпрос. Ще видим". А на въпрос: "Може ли щабът да остане и през следващия сезон", главният мениджър отговори: "Зависи как се справят до края".

Това е индикация, че ако ЦСКА спечели всички оставащи мачове, треньорският щаб е много вероятно да остане непроменен. Аргумент в полза на Петрович е огромният му опит и големите успехи на международната сцена. Сърбинът е носител на КЕШ с Цървена звезда през 1991 г., а има силни еврокампании и с Левски, и с Литекс.

Така ЦСКА може да си спести треньорската сага това лято. Миналата година армейците търсеха повече от месец нов наставник. За треньорския пост в ЦСКА говори полякът Пьотр Новак, който е много близък приятел на Христо Стоичков. Новак за последно е бил спортен директор на Лехия Гданск през 2017/18 г. Той беше спряган за "Армията" миналата година. На въпрос: "Вярно ли е, че е имало оферта към вас от страна на ЦСКА", Новак отговори: "Говорил съм с Христо по този въпрос. Той ме попита дали някога бих застанал начело на тима. Отговорих му, че бих с удоволствие, но може би не точно сега, а в бъдеще. Ако им потрябвам, достатъчно е да кажат на Христо и ще имат номера ми на мига", каза Новак през смях в предаването "Код спорт" по ТВ+.

В същото време Нестор Ел Маестро най-после е разтрогнал с ЦСКА през миналата седмица и старши треньор вече официално се води Добри Митов.

„Тема спорт”: Поне трима нови в Берое

Берое ще привлечен поне трима нови играчи за следващия сезон. Цел номер едно за лятната селекция е подсилването с централен нападател. Реално в момента на върха на атаката като типичен таран Александър Томаш има само ветерана Мартин Камбуров, който наскоро удължи договора си за още година. Зелените вече са набелязали играч от чужбина, но засега името му се пази в тайна. Ще бъдат привлечени още халф и защитник. Очаква се те да са договорени за старта на лятната подготовка, който е планиран за 10 юни (понеделник). Тепърва спортно-техническият щаб ще уточнява датите за лагера, който ще е в Банско. Вероятността някой от новите да е от България е много малка, довериха от клуба.

Берое ще запази гръбнака на тима си. Нови договори ще подпишат Вандерсон, Ерол Алкан, Матеус Леони и почти сигурно Иван Бандаловски. Очаква се заралии да се разделят с Владимир Гаджев и Иван Минчев. Първият се контузи и скоро едва ли ще е готов за игра, а вторият разочарова напоследък и с Ботев Пд остана на пейката.

"В главата си вече имам варианти за това кой остава и кой напуска. Казах на играчите в началото на плейофите, че от тези мачове аз и екипът ми ще решим кои ще останат и кои ще бъдат освободени. Но при всички положения искам гръбнакът да остане. Защото, ако си разпродадем пак футболистите или освободим много играчи, ще трябва наново да градим тим, а това е нов шестмесечен период на адаптация. На някои им трябва и година", категоричен бе Томаш пред клубната телевизия на Берое след успеха в Пловдив.

Източник: Novsport

Последни новини