Сензациите в пресата: Каранга струва на ЦСКА 200 лв на мач

Сензациите в пресата: Каранга струва на ЦСКА 200 лв на мач

Novsport

30-03-2018, 08:15

Част от заглавията в родната спортна преса днес, 30 март;

Меридиан Мач: Каранга струва по 200 лв на мач

Фернандо Каранга струва по 200 лв на мач за шефовете на ЦСКА без да се броят премиите за победа и гол, научи "Меридиан Мач". Сумата може и да изглежда малка за някои, но се оказва проблем. Бразилецът вкара "червените" в преразход на фланелки, след като след всеки мач хвърля своята в агитката. Екипите с неговия размер вече са кът и Каранга бил посъветван да спре флиртовете си с агитката, защото не мога да му смогнат.

А предстоят два мача с Левски за купата, както и плейофите, а време за нова поръчка на фланелки, с каквито играят футболистите почти няма. От ЦСКА броиха през лятото 250 000 лв на „Адидас", за да облекат първия отбор. Тогава обаче никой не си е правил сметка, че Каранга след всеки мач ще праща фланелката си в трибуните. Такова нещо не могат да си позволят звездите и в най-големите клубове в Европа. Те имат едва 5-6 екипа за раздаване, а за останалите плащат от джоба си. Последното до този момент е простено на Каранга, но „червените" се надяват, че все пак той ще се усети и ще пази даровете само за победи в дербитата като тези с Левски и Лудогорец.

Меридиан Мач: ЦСКА с мощна офанзива към Неделев

Невиждана офанзива са предприели от ЦСКА, за да докарат в Борисовата градина една от най-апетитните хапки на пазара у нас Тодор Неделев, разкриха близки до звездата на Ботев в навечерието на мача между двата тима при старта на плейофите. В атаката са включени играчи от „Българска армия", фенове и приятели, които не спират да мътят главата на национала.

През миналата седмица Бодуров и компания дори закараха Тошко на среща с фенклуба в Разград, където запалянковците му се обясниха в любов и го призоваха да облече червената фланелка. Неделев има договор с „канарчетата" до края на първенството, след като те успяха да се договорят Майнц и да си го върнат за постоянно. От ЦСКА са решили на всяка цена да се възползват от това, за да имат в редиците си един от най-добрите и талантливи родни футболисти.

До сега Неделев твърдо отказваше да се раздели с Ботев, нищо че интерес към него имаха останалите два гранда в първенството - Лудогорец и Левски. „Орлите" на няколко пъти му оправяха оферти, на които нито един футболист не би отказал, но Неделев бе твърд: "Оставам в Пловдив". Същият отговор на два пъти получиха и от "Герена". Според запознати обаче нито шампионите, нито "сините" са били толкова настоятелни, както в момента го правят "червените". Почти на всяка крачка Тодоров е преследван от подканата "Ела на "Армията!". Разбира се, предложението е съпътствано и със сериозни финансови параметри. В ЦСКА смятат, че Неделев е доста по-удачен вариант от чужденец, който да връзва играта, защото се познава с родните футболисти от Борисовата градина, а освен това няма да му трябва дълго време да се адаптира. 

Треньорът Стамен Белчев също го познава отлича, след като беше част от екипа на Станимир Стоилов в Коматево.

Меридиан Мач: И испанци на опашката за национал от Славия

Испански отбор от елита е поискал защитника на Славия Андреа Христов, научи „Меридиан Мач". Според запознати става дума за Еспаньол, където работят много добре с млади таланти. Така към бранителя вече има интерес от няколко отбора от Италия и от Англия. Най-настоятелни от Апенините са представителите на Аталанта. Както е известно, братът на Андреа - Петко, рита за Фиорентина, след като подписа фантастичен договор за 1,7 милиона евро.

Андреа изумил представителите на чужди клубове в изминалите мачове от елит ния кръг на евроквалификациите в Испания. Той изиграл по-силни мачове от брат си, а отбраната ни допусна само четири гола в трите мача с Белгия, Франция и Испания. „Белите" впечатлиха с умението си да произвеждат качествени футболисти, като освен Петко, продадоха и Калоян Кръстев на Болоня. За вратаря на „белите" Стерякис пък е имало оферта от Олимпиакос, но тя била отхвърлена от шефа Венци Стефанов заради ниската й стойност.

Източник: Novsport

Последни новини