Сензациите в пресата: Карачанаков идва в Ботев за половин заплата

Сензациите в пресата: Карачанаков идва в Ботев за половин заплата

Novsport

18-01-2019, 09:15

Сензациите в пресата днес, петък, 18 януари 2019 година:

„Меридиан Мач“: Карачанаков идва в Ботев на половин заплата

Трансферът на Антон Карачанаков в Ботев (Пловдив), който „Меридиан Мач“ пръв анонсира, вече може да бъде считан за сигурен. Самият играч потвърди за нашата медия, че днес трябва да пристигне в Пловдив и да подпише договор за две години и половина. Крилото, което у нас изнесе доста силни мачове с екипите на Пирин (Бл), ЦСКА, Славия и Берое, разтрогна с гръцкия Панахайки и ще се присъедини към „жълто-черните“ като свободен агент. Той е склонил да намали заплатата си наполовина, за да играе в отбора на Белия. В Гърция Антон е прибирал по 7000 евро на месец. Вчера той имаше да разреши някои проблеми около напускането на апартамента, в който е живял в южната ни съседка, след което тръгна към България. Той е в добра форма, след като до последно играеше за настоящия си тим и наскоро взе участие в успешния двубой за Купата на Гърция срещу лидера в първенството ПАОК. Карачанаков е третото ново попълнение на „жълто-черните“ през тази зима. Досега Белия подсили състава си с аматьорския национал Запро Динев от Беласица и с разтрогналия с Черно море Атанас Зехиров.

„Тема спорт“: 800 000 лв. от общината спасяват Черноморец Балчик

800 хиляди лева за Черноморец Балчик са заложени в проектобюджета на общината за 2019 година. Сумата е почти три пъти по-голяма от тази, която общината бе заделила през миналата година - 300 000 лева. Тогава обаче в плановете на кметския екип е влизало до-финансиране от страна на спонсор, който впоследствие се е отказал. По-късно през годината кметът Николай Ангелов внесе предложение за дофинансиране на отбора с още 300 хиляди лева, което обаче не получи одобрението на общинския съвет. Така през есенния дял на шампионата футболистите на Георги Иванов-Геша играха без възнаграждения. Иначе отборът от Белия град завърши наравно 1:1 с Черно море в първата си контрола от зимната подготовка.

„Меридиан Мач“: Петият в Холандия иска Стерякис

Втори трансфер по оста Славия - Холандия се задава на хоризонта. По пътя на Стефан Велков, който през лятото бе продаден на Ден Бош (б.р. - в момента лидер във второто ниво), може да тръгне младият вратар Антонио Стерякис. Медии в Ниската земя пишат, че 5-ият в класирането на Ередивизие Витес е пратил оферта за 19-годишния гръцки страж. „Жълто-черните“ заемат 5-ото място в елита на Холандия, но търсят млад вратар, инвестиция за бъдещето, тъй като двамата им стражи са ветерани - португалецът Едуардо и холандецът Пасвеер. Треньор на Витес е Леонид Слуцки, водил дълги години ЦСКА Москва, а след това и Русия. Онзи ден медии в Гърция писаха, че Стерякис е желан и от местния гранд Панатинайкос. „Детелините“ давали 300 000 евро за 50% от правата на стража на Славия. Според информация на „Меридиан Мач“ обаче трансфер на Стерякис в ПАО няма да има, поне не и сега. Очаква се Славия да прибере около 800 000 евро от трансфера на гърка, което ще е поредната отлична сделка на клуба от „Овча купел“ в последните години.

Източник: Novsport

Последни новини