Сензациите в пресата: Красиви психоложки поемат националите

Сензациите в пресата: Красиви психоложки поемат националите

Novsport

02-06-2019, 09:03

Най-интересните теми в българската преса днес, 2 юни:

„Тема спорт”: Психоложките на Локо Пд ще работят с националите

Две красавици се присъединиха към националния отбор и ще бъдат до селекционера Красимир Балъков и футболистите по време на лагера преди евроквалификациите с Чехия (на 7 юни в Прага) и Косово (на 10-и в София). На психоложките Лилия Стефанова и Кети Вандова е възложена задачата да работят с играчите в навечерието на важните мачове, съобщава "Блиц". На пресконференцията си в петък Бала потвърди, че към тима ще бъде прикачен психолог. Оказа се, че те са две дами.

Психотерапевтките провеждат разговори с трикольорите, вдъхвайки им увереност и допълнителна мотивация за предстоящите двубои. Същата задача Лили и Кети изпълняват отлично от няколко месеца в Локомотив Пловдив. Двете дами имат немалка заслуга за спечелването на Купата на България от смърфовете.

"Целта на психолога е да успокоим играчите да мислят само за едно. Да реализират това, което искаме от тях, и да имаме шанса да се върнем от Чехия с нещо. Психологът го има в големите отбори, у нас не се тачи. Но аз мисля, че всичко, което се ползва в съвременния футбол, трябва да го ползваме и ние", аргументира се Балъков.

„Меридиан мач”: ЦСКА връща Жеферсон в Бразилия

ЦСКА няма намерение да задържи Жеферсон и през следващия сезон. Нещо повече - „червените" държат да се разделят с левия бек и да му намерят нов клуб в Бразилия. За целта те са оторизирани мениджъра на футболиста да му търси бързо клуб в родината, където да възроди кариерата си. ЦСКА обаче няма намерение да пусне Жеферсон като свободен агент. През миналото лято той поднови договора си с и е обвързан с клуба от „Армията" до 2021 година. За него ЦСКА ще иска трансферна сума или поне да запази сериозен процент от правата му при следваща продажба. Известно е, че преди време към Жеферсон имаше интерес от грандовете Васко да Гама и Флуминенсе. Не се стигна обаче до конкретни оферти, тъй като бразилските клубове не бяха готови да платят трансферна сума.

Въпреки неубедителните си изяви през последната година и половина, Жеферсон все още притежава страхотна визитка, като е бил част от националния отбор на Бразилия по времето на селекционера Карлос Дунга, макар и да няма официален мач. Има и още една причина от ЦСКА да искат да се разделят с бразилеца. Той заема място за чужденец извън Европейския съюз, а през миналия сезон „червените" имаха проблем с тази квота, като често по един или двама легионери оставаха извън групите за мачовете.

„Тема спорт”: Иван Стоянов остава в Етър

Двукратният шампион на България и носител на купата с Лудогорец Иван Стоянов ще остане в Етър. Договорът на 35-годишния футболист с болярите бе до края на първенството. След преговори двете страни са удължили контракта за още един сезон. Новият старши треньор на виолетовите Станислав Генчев искал Стоянов да остане заради богатия си опит. През изминалата кампания той бе главно със статут на резерва, както ще е и сега, но често влизаше като смяна.

Преди дни Етър задържа и левия бек Александър Георгиев. Той се оказа ненужен на ЦСКА, след като договорът му изтече. През пролетта бранителят бе под наем на "Ивайло" от червените. С оглед евентуалното преминаване на Крум Стоянов в Черно море това може да даде шанс на Александър Георгиев за титулярно място. През зимата в посока ФК ЦСКА 1948 Сф избяга друг ляв бек Димо Атанасов, който също като Крум Стоянов сега имаше действащ договор с Етър.

Виолетовите се събират за първа тренировка на 11 юни (вторник). Заниманието идва само ден след евроквалификацията България - Косово. Както е известно, досегашният главен мениджър на търновци Красимир Балъков пое трикольорите и за мачовете с Чехия (7 юни) и Косово (10 юни) взе двама от щаба си - Станислав Генчев и треньора на вратарите Калоян Чакъров. Именно Генчев ще наследи Бала начело на Етър. Чакъров също остава на "Ивайло", като ще помага на националите по време на лагерите. Болярите няма да търсят друг треньор на вратарите. Станислав Генчев бе начело на отбора през есента на 2017-а, преди Балъков да се завърне в Търново.

Източник: Novsport

Последни новини