Сензациите в пресата: Левски вдигна Костов за дербито, Лясков ляв бек за ЦСКА

Сензациите в пресата: Левски вдигна Костов за дербито, Лясков ляв бек за ЦСКА

Novsport

19-04-2019, 08:39

 "Тема спорт": Лясков ляв бек срещу Левски

Ангел Лясков се очертава да е левият бек на ЦСКА във вечното дерби утре. Този вариант изглежда най-вероятен, след като Жанио Бикел беше изгонен срещу Ботев Пд за купата и е наказан за един мач. Отляво в защита срещу канарчетата действаше Стойчо Атанасов, но бургазлията едва ли ще стартира и в дербито.

Пред Любо има и 3-та опция за позицията - Жеферсон. Бразилецът обаче е с най-малки шансове да играе. За да попадне в групата, извън 18-те трябва да остане Енрике или Евандро заради поспортите извън ЕС. Подобен ход обаче може да ореже офанзивните козове от пейката. Единственият по-опитен нападател като резерва ще е Джеси, който обаче позагуби доверието на Любо в последно време, а и му липсва игрова практика. 

При тази ситуация много вероятно е Лясков да бъде ляв бек, а Енрике да стартира пред него като крило. При такава конфигурация Евандро ще остане резерва и ще е опция от пейката както като крило, така и за върха на атаката. 

Извън 11-те за дербито ще остане Чорбаджийски, който игра много слабо срещу Ботев Пд. ЦСКА неизменно инкасира попадение в последните 5 мача, в които Чорбаджийски стартира. 

"Тема спорт": Треньорът на Черно море с колебания за атаката

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев има колебания на кой да заложи в атака за неделното гостуване на Берое. Както е известно, Георги Божилов е контузен, а Радослав Василев - наказан. В последния мач при победата над Ботев Пловдив като фалшива деветка игра Мартин Минчев. Жоржиньо остана резерва.

Сега обаче бразилецът може да е титуляр, а Минчев да действа на обичайната си позиция - отляво на атаката. Мехди Фенуш е с травма и до последно ще е под въпрос. 

От вчера към отбора се присъедини Георги Илиев, който бе на треньорски курс в София. Илиев все още не е решил дали ще заложи на него сред 11-те или ще разчита на Панайотов и Андраде в средата на терена. 

Цветомир Панов, който пропусна последните две срещи на моряците заради контузия, вече води пълноценни тренировки. Добра новина за Илиан Илиев е и завръщането на Пламен Димов, който изтърпя наказанието си. 

"Меридиан мач": На "Герена" вдигат Костов за дербито 

Голмайсторът на Левски Станислав Костов ще бъде на линия за дербито с ЦСКА утре и вероятно отново ще бъде най-острият футболист на тима. В последните мачове той играе с болки и превръзка на дясното коляно, като дори имаше опасения, че може да пропусне един от най-важните двубои на сините до края на сезона. 

От лекарския щаб на тима обаче са направили всичко възможно националът да се чувства добре и да води атаката утре следобед. "Въпреки болките и ритниците, които отнесе в предишните мачове, и въпреки че има проблем, Станислав ще е на линия. Той е мъжко момче и в името на Левски ще бъде на терена", заявиха от клуба. 

Костов вече има един гол с фланелката на Левски във вратата на ЦСКА, като се разписа с пета в майското дерби през миналата година, загубено с 2:3 от сините.

Източник: Novsport

Последни новини