Сензациите в пресата: Левски взима Вашчук под наем с опция за откупуване

Сензациите в пресата: Левски взима Вашчук под наем с опция за откупуване

Novsport

21-08-2018, 09:28

Сензациите в пресата днес, вторник, 21.08.2018 година:

„Тема спорт“: Левски взима Вашчук под наем

Бившият младежки национал на Естония Богдан Вашчук няма да излезе без пари на Левски. Ще се наложи сините да платят за услугите му. Халфът ще играе на „Герена" под наем. А в договора му за преотстъпване ще има и опция за закупуването му. В последната година такава практика е нещо обичайно за тима от "Герена". Така сините процедираха с Холмар Ейолфсон и Кали Тиам. Исландският защитник пристигна в Левски преди година от Макаби Хайфа. Още през пролетта сините направиха постъпки да го задържат за по-дълго, а през лятото сключиха договор за откупуването на правата на исландския национал, който бе част от селекцията на мондиала в Русия. Тиам пък дойде на "Герена" през зимата от унгарския МТК. Със силните си изяви сенегалският дефанзивен халф също убеди клуба да го привлече за постоянно.

„Тема спорт“: Недялков до Моци и срещу Торпедо

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори е изключително доволен от представянето на Антон Недялков. Бранителят, който номинално е ляв бек, започна като титуляр срещу бившия си отбор ЦСКА, при това в центъра на защитата. Той игра редом до Козмин Моци и се справи отлично със задачите си. В нито един момент Недялков не се пропука в атака на червените. В самия край на мача Антон се отличи и с решителна интервенция - блокира силен изстрел на шарана на армейците Мауридес. Недялков, който бе привлечен в отбора през лятото, вече има 4 двубоя за Лудогорец в Първа лига, като в три от тях остана на терена по 90 минути - срещу ЦСКА (1:0), Витоша Бистрица (2:0) и Локо Пд (0:1). Той влезе като резерва и при визитата на Берое (1:1). През кампанията в евротурнирите защитникът бе на терена в две срещи - по една в Шампионската лига и Лига Европа. Той игра 20 минути в реванша със северноирландския Крусейдърс (2:0), а бе ползван като тактическа смяна при гостуването на Зрински Мостар (1:1) - игра 1 минута. В четвъртък обаче той ще започне като титуляр в първия плейоф за влизане в групите на Лига Европа. В него разградчани са гост на грузинския Торпедо Кутаиси. Двубоят е в четвъртък, 23 август, от 19:00 часа на стадион "Михаил Месхи" в Тбилиси. Недялков ще замести Рафаел Форстър. Бразилецът, който бе титуляр срещу Зрински в Босна, бе изваден от групата за мача с ЦСКА от треньора Пауло Аутуори. Причината е, че треньорът не е доволен от изявите на бившия футболист на украинския Заря. Форстър вече година е в Лудогорец, но така и не успява да се адаптира. В началото на кампанията той бе титуляр при Аутуори. Предишният наставник на орлите Димитър Димитров-Херо го използваше предимно, когато играеше със схема с трима централни защитници. Аутуори има по-големи изисквания и към полския нападател Якуб Швиерчок. Той напоследък се застоява на резервната скамейка, а срещу ЦСКА дори не намери място сред 18-те.

„Тема спорт“: Ганаец пред дебют за Дунав

Ганайският футболист Дерик Менса е пред дебют за Дунав в петъчното домакинство на Септември София (18:45 часа). Той бе представен като последно ново попълнение на драконите на 15 август, но заради документални проблеми не бе уреден за визитата на Славия. Сега се очаква да няма спънки и старши треньорът Малин Орачев да включи ганаеца в групата. Според подадената от Дунав информация той е бил играч на Атлетико Мадрид, което обаче не е съвсем така. Вярното е, че има тази възможност, но договорът пропада. След това е най-добрият му период - в Баник Острава, но в Чехия също не прави кой знае какво впечатление и изиграва едва 24 мача за два сезона. После в рамките на нови две години се размотава между норвежкия Хаугесунд, чешкия Карвина и словенския Алуминий. В първите два клуба играе общо пет мача, а за третия - 20. Менса е част от юношеския национален отбор на Гана през 2013 година и взима участие на първенството на Африка за юноши до 20 години. За селекцията има общо два мача. В периода си в тунизийския Клуб Африкен е обвинен от клуба, че е скрил, че има сърдечни проблеми, които той отрича. Менса не записва нито един мач за отбора. Вчера Дунав потвърди официално раздялата с бранителя Лемперов, за което "Тема Спорт" ви информира още в петък.

„Тема спорт“: Локо Пд чака още нови на проби

Селекцията в Локомотив Пловдив все още не е приключила. Това стана ясно от изказване на старши треньора на смърфовете Бруно Акрапович. Босненският наставник сподели, че е възможно на "Лаута" да пристигнат още играчи на проби. "Така процедирахме с всички привлечени футболисти през това лято - никого не взехме без тестове. Не беше лесно, защото играчите трябваше да се впишат в моите изисквания. Бях запознат с качествата на Димитър Илиев и знаех, че е добро момче, на което сърцето му е в Локомотив. Но исках да се срещна с него и да го видя в игрова обстановка, за да разбера на какво ниво му е мотивацията след престоя в Полша. Той е много добър футболист и затова подписахме с него. Обичам да избирам футболистите след пробен период, а не с гледане на клипове, в които е изведено най-доброто от тях. На видео са добри, но после, като дойдат, не е същото. Затова, ако намерим подходящ играч, то той ще мине пробен период при нас, преди да подпишем с него", заяви Акрапович. По този начин наставникът каза, че селекцията не е приключила и желанието му е да привлече повече български играчи.

Източник: Novsport

Последни новини