Сензациите в пресата: Левски гледа играчи в Румъния

Сензациите в пресата: Левски гледа играчи в Румъния

Novsport

20-04-2019, 09:22

Най-интересните теми от българската преса днес, 20 април:

“Тема спорт”: Левски гледа играчи в Румъния

От Левски работят усилено по лятната селекция. Изпълнителният директор Павел Колев вече обяви стратегията за подсилване на отбора през лятото, която включва привличането на петима нови футболисти и същевременно налагане на максимален брой юноши в състава. В последните седмици човек от клуба е бил в Румъния. Той е бил придружаван от свой приятел, който не е на работа в Левски. Няма да е никаква изненада, ако през юни “сините” се подсилят с играчи от северната ни съседка. Причината е, че те назначиха за главен скаут Богдан Патрашку, а селекционните дела в клуба вече се движат от мениджърската агенция на  Джовани Бекали. Маститият агент обяви, че освен в Румъния, за Левски ще се търсят попълнения и в останалите държави от Балканския полуостров. Бекали е категоричен, че на “Герена” трябва да привличат млади футболисти, които да развиват и да продават с печалба. Агентът смята още, че е редно да има таван на заплатите, който да не превишава 15 хил. евро на месец на човек.

„Меридиан мач”: Царско село ще нареди и топ 3

След като съвсем скоро Царско село ще узакони дебютното си влизане в Първа лига, до края на сезона за тима на Никола Спасов ще остане лукса да нареди и Топ 3 във Втора лига. Това е така, защото два от трите претендента за промоция в елита -ЦСКА 1948 и Арда имат гостувания край Околовръстното шосе на София. Още този понеделник „червените", без своя голмайстор Андон Гущеров, имат визита на Царско село, което ще им е много трудно и ще е цяло чудо, ако го спечелят. Освен, че води с точките - 49 (срещу 47 за Арда и 46 за ЦСКА 1948), програмата на Монтана изглежда и най-лесна. Домакинства на Гълъбово, Струмска слава и Пирин (Бл), както и гостувания на Кариана, Литекс и Несебър. За Арда няма да е лесна и предстоящата неделна визита на Лудогорец II. А остават още гостувания на Царско село и Ботев (Гълъбово), както и домакинства на Добруджа, Поморие и... ЦСКА 1948. Именно мачът между кърджалийци и „червените" ще даде и отговорът, кой ще завърши в Топ 3 този сезон. По програма срещата е на 18 май.

„Тема спорт”: Балъков ще преценява кой ще остане в Етър срещу Верея

Етър ще гони задължителна победа при гостуването си на Верея в неделя, тъй като на 99% тя ще гарантира първото място в групата преди плейофите за седмата позиция. Досега възпитаниците на Красимир Балъков нямат грешен ход в първенството срещу Верея, който е последен без нито един спечелен мач и само с 6 равенства от общо 29 мача.

"Резултатите в срещите до края на този етап не са най-важното нещо, но са отлична възможност освен всичко да огледаме качествата на футболистите и да преценим на кои ще разчитаме за есента. Затова даваме и шанс на всички играчи в тези срещи, надявам се това да е сериозна мотивация за техните изяви", коментира Краси Балъков пред "Борба".

Източник: Novsport

Последни новини